Lentomatkustajan muistilista

Tiedämme, että lähtiessäsi matkalle sinulla on paljon muistettavaa. Kokosimme sitä varten sinulle listan tärkeimmistä asioista, jotka tulisi tehdä ennen lennolle lähtöä.

Passi ja matkustusasiakirjat

Tarkista, että passisi, mahdollinen viisumisi ja matkavakuutuksesi ovat voimassa. Jos matkustat Schengen-alueen ulkopuolelle, passia pyydetään esittämään lähtiessäsi ja palatessasi maahan. Tutustu myös Tullin ohjeisiin siitä, mitä voit tuoda ulkomailta Suomeen.

Matkatavarat

Pakkaa matkatavarasi oikein jo kotona: elektroniikka, varavirtalähteet ja enintään 100 millilitran nestepakkaukset ovat käsimatkatavarassa, isommat laukut ja erikoismatkatavarat kulkevat ruumassa. Lue lisää pakkausohjeista.

Lähtöselvitys

Tee lähtöselvitys jo kotona, jos lentoyhtiö sen sallii. Näin saat lentolippusi kätevästi mobiiliin tai sähköpostiisi. Lähtöselvityksen voi myös tehdä lentoasemalla, kun jättää matkatavarat lentoyhtiölle. Lue lisää lähtöselvityksestä.

Pysäköinti

Suosittelemme varaamaan pysäköinnin etukäteen, jos matkustat Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Pysäköiminen on helppoa ja lähellä terminaalia. Voit myös saapua lentoasemalle junalla, bussilla tai taksilla. Jos saat autolla kyydin kentälle, sinut voidaan jättää lähtöaulan etuoville. Lue lisää kulkuyhteyksistä ja pysäköinnistä.

Valuutanvaihto

Jos matkustat Helsinki-Vantaan lentoasemalta, voit vaihtaa valuuttaa tuloaulassa, lähtöaulassa tai turvatarkastuksen jälkeen. Lentoasemalla on sekä raha-automaatteja että palvelupisteitä, joissa voi vaihtaa valuuttaa ja nostaa käteistä. Lue lisää valuutanvaihdosta.

Ajoissa saapuminen

Varaa aikaa lentoasemalla asiointiin kuten turvatarkastukseen. Lentoasemalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Saat lentoyhtiöltäsi tarkemmat ohjeet ja saapumisajan, jota suosittelemme noudattamaan.