Skip navigation

Helsinki-Vantaa jälleen Monoclen Matkailun Top 50 -listalle

Artikkeli julkaistu
25.11.2013 klo 09:17
Lounge jossa on pyöreitä pöytiä ja tuoleja.
Kulttuuriin, matkailuun ja liike-elämään keskittynyt brittiläinen life style -lehti Monocle on uusimmassa numerossaan valinnut Helsinki-Vantaan lentoaseman jo kolmannen kerran mukaan maailman matkailun huippuihin.

Monocle nimeää vuosittain Travel Top 50 -listalleen maailman parhaita matkailukokemuksia. Valinnat ulottuvat parhaista lentoasemista, hotelleista ja lentoyhtiöistä aina miellyttävimpiin ravintoloihin ja kahviloihin asti.

Tänä vuonna listoille on päässyt vain kaksi lentoasemaa, joita lehti suosittelee. Helsinki-Vantaa nimetään lehdessä sujuvaksi "hassle-free" vaihtokentäksi, jossa koneenvaihto on helppoa. Hong Kongin kenttä mainitaan oivallisen lehtipisteensä ansiosta.

Helsinki-Vantaan valintaa lehti perustelee valintaansa sillä, että koneenvaihto Euroopan ja Aasian välisillä lennoilla on Helsinki-Vantaalla mutkatonta ja stressitöntä. Lentoasema lyö mennen tullen muut kiireiset ja ruuhkaiset vaihtokentät.

Maantieteellisen sijaintinsa ansiosta Helsinki-Vantaa on luonnollinen paikka jatkaa lentoa, olipa sitten matkalla itään tai länteen. Plussaksi mainitaan vielä suomalainen muotoilu, josta voi nauttia esimerkiksi lounge-tilojen lepotuoleissa.

Helsinki-Vantaa on ollut Monoclen Travel Top 50 -listalla myös vuosina 2009 ja 2011 sekä maailman parhaana lentoasemana että maailman parhaana vaihtokenttänä.

Helsinki-Vantaan palkinnot vuodesta 1997 alkaen

Monoclen päätoimittaja kehuu Helsinki-Vantaata MTV3:ssa

Lehden vastaava päätoimittaja Tyler Brûlè ylistää MTV3:n Katsomon haastattelussa Helsinki-Vantaata hyvänä vaihtokenttänä. Myös Finnairin lentoemännät saavat kehuja.

Katso MTV3:n haastattelu 22.11.2013

Raportointi