Skip navigation

Trafi: Islannin Bardarbunga-tulivuoren tilanne seurannassa

Artikkeli julkaistu
20.08.2014 klo 07:38
Lentokone laskeutuu kiitotielle.
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on tänään tiedottanut, että Islannin Bardarbunga-tulivuori osoittaa aktivoitumisen merkkejä. Purkauksella ja siitä mahdollisesti seuraavalla tuhkapilvellä voi olla vaikutusta myös Suomen lentoliikenteeseen

Trafi seuraa Bardarbunga -tulivuoren tilannetta ja tiedottaa asiasta tarvittaessa.

Vuoden 2010 tuhkakriisin, joka käytännössä pysäytti koko Euroopan lentoliikenteen, jälkeen lentoyhtiöiden riskinarviointimenettely on kehittynyt. Suomen, kuten ei muidenkaan valtioiden, ilmatilaa todennäköisesti enää suljeta mahdollisen tuhkapilven takia.

Ennustekarttojen pohjalta määritellään tarvittaessa vaara-alueita, joilla tuhkapitoisuus on niin suuri, että lentoyhtiöiden tulee ottaa se huomioon lentoreittejä suunniteltaessa. Lentoyhtiöt tekevät omalta osaltaan turvallisuusarvion, jonka perusteella päätökset lentoreiteistä tehdään.

Trafi käsittelee suomalaisten lentoyhtiöiden turvallisuusarviot ja lentotoiminnan ohjeistukset. Tuhkapilvi ei vaaranna lentoturvallisuutta, kun riskit tunnetaan ja arvioidaan jo etukäteen ja toimintaa ohjataan tilanteen mukaisesti.

Lähde: Trafin tiedote 20.8.2014

Taustaa Finavian lentoturvallisuusteemoista

Ensiluokkainen lentoturvallisuus on toimintamme lähtökohta