Skip navigation

Finavia kasvatti suosiotaan houkuttelevana työpaikkana

Artikkeli julkaistu
11.05.2015 klo 09:37
Lelu lentokoneita kartan päällä.
Yli 12 000 suomalaista korkeakouluopiskelijaa 40 yliopistosta ja korkeakoulusta antoi näkemyksensä työnantajista ja työelämäodotuksistaan Universumin vuosittaisessa opiskelijatutkimuksessa. Finavia nousi haluttujen työpaikkojen listalla viisi sijaa ylöspäin.

Tutkimuksen mukaan Finavian kiinnostavuus ja houkuttelevuus työnantajana ovat edelleen nousseet suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa.

Tekniikan ja luonnontieteellisen alan opiskelijat nostavat Finavian nyt 53. sijalle, mikä on viisi sijaa edeltävää vuotta korkeampi.

Finavia on kivunnut isoja loikkia tutkimussijoituksessaan, viiden vuoden aikana nousua on 24 sijaa ylöspäin.   

- Uskomme, että Finavia työnantajana kiinnostaa ei pelkästään kiinnostavan toimialan vaan myös monipuolisten työtehtävien vuoksi. Henkilöstömme työskentelee matkustajien parissa asiakaspalvelussa, suunnittelu- ja projektitehtävissä, lentokenttien kunnossapidossa ja kiinteistöjen huollossa sekä lennonjohto- ja lentoliikenteen palveluissa. Haluamme pitää osaajistamme kiinni panostamalla osaamisen urapolkujen kehittämiseen, sanoo Finavian HR Partner Sami Laine.

Lentoasema työllistää tulevaisuudessa

Yli vuosi sitten käynnistyneen Finavian kehitysohjelman kautta on pystytty tarjoamaan töitä eri alojen ammattilaisille. Investointien laskennallinen työllisyysvaikutus vuonna 2014 oli 1 200 henkilötyövuotta.

-Taloudellisesti haastavina aikoina uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan menestymiseen vaihtoliikenteen solmukohtana. Kapasiteetin kasvattaminen antaa meille mahdollisuuden työllistää ja poimia kasvavasta matkustajavirrasta menestystä koko Suomelle. Helsinki-Vantaan kehitysohjelman arvioidaan tarjoavan työtä noin 14 000 henkilötyövuoden verran. Myös maakuntien lentoasemainvestoinnit tuovat työtä alueellisesti, kertoo Laine.

Matkustajamäärän nousun arvioidaan lisäksi tuovan Helsinki-vantaan alueelle noin 5 000 uutta, pysyvää työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä.

Lue lisää tutkimuksesta ja opiskelijoiden suosikkityöpaikoista

 

Raportointi