Hyppää pääsisältöön

Lentoasemalla istuinkin on elämys

Julkaistu
22.11.2015 klo 07:00
Helsinki-Vantaan lentoasemalla voit viettää aikaa monenlaisissa paikoissa ja kokeilla mitä mielenkiintoisimpia tuoleja. Istu alas!

Tuoleja tuulen kaatamista puista

Kainuu-tila on Kainuun korpien henkeen sisustettu jokamiehen lounge. Sen erikoisuuksiin kuuluvat tuulen kaatamien puiden osista tehdyt tuolit.

– Tuolin osat voivat kasvaa valmiina puussa, mutta ne näkee parhaiten ja oikein päin vasta kaatuneina. Parhaimmillaan oksan liittyminen runkoon on valmis muoto-osa ja luja liitos, sanoo sisustusarkkitehti Kaarle Holmberg.

Holmbergin suunnittelemat ja valmistamat puutuolit edustavat 11 Suomessa kasvavaa puulajia. Materiaalin kerääminen kaatuneista puista kesti viisi vuotta.

Kainuu-tila, portti 31

Paina puuta, istu pölkylle

Aspire Lounge tuo esille suomalaisuutta aina astioista muuhun muotoiluun. Tukevat tammesta pätkityt puupölkyt käyvät niin istuimiksi kuin pöydiksi. Miten moni muu istuin pystyy samaan?

Verhoilla erilaisiin oleskelualueisiin jaetussa Aspire Loungessa on saarekkeita ja työpisteitä niin yksittäisille matkustajille kuin seurueillekin.

Aspire Lounge, portti 27, toinen kerros

Idea lähti käsistä

Two Tigers Sushi and Noodles -ravintola houkuttelee herkuttelemaan itämaisittain ja istumaan Carol Catalanon suunnittelemalle Capelli-tuolille.

Catalano kertoo saaneensa idean tuoliin huomatessaan omat limittäin olleet sormensa.

Capelli-tuoli koostuu kahdesta identtisestä muotoon taivutetusta vanerilevystä, joiden yläosaan leikatut ”sormet” limittyvät istuinosaksi ilman mitään kiinnityksiä tai työkaluja. Lopputulos on vakaa, tyylikäs ja mukava istuin.

Two Tigers Sushi and Noodles, portti 34

Ota rennosti, työskentele tehokkaasti

Suvanto on työ- ja lepopisteiden muodostama keidas, jossa voit työskennellä ja rentoutua. Kuhunkin Suvanto-pisteeseen mahtuu kuusi ihmistä.

Suvantojen perustana on rentoon oleskeluun sopiva Martelan nahkainen Largo-tuoli. Siihen kytketty käännettävä pöytä tarjoaa alustan esimerkiksi läppärille ja kahvikupille.

Suvanto-kalusteet ovat suunnitelleet Martelan pääsuunnittelija Pekka Toivola ja sisustusarkkitehti Iiro Viljanen.

Suvanto, portit 16–17, portit 18–19 ja portti 37

Nauti saunan lauteilla

Ota aikalisä ja kipua suomalaisen saunan lauteille nauttimaan mieltä ja ruumista hellivistä löylyistä.

Finnair Loungen saunaan mahtuu mukavasti neljä henkilöä ylälauteille ja viides alimmalle lauteelle. Löylyhuoneen seinissä on hyödynnetty aiemmasta kylpylästä purettua ahavoitunutta puumateriaalia.

Finnair Lounge, portti 36

Katso kaikki Helsinki-Vantaan lounge-tilat

Matkustus