Skip navigation

Lentoaseman pysäköintitalo P5:n laajentaminen etenee hyvää vauhtia

Artikkeli julkaistu
26.08.2015 klo 06:42
Finavia laajentaa parhaillaan Helsinki-Vantaan P5-taloa. Pysäköintilaitokseen tehdään kaksi lisäkerrosta ja sen yhteyteen rakennetaan uusi kahdeksankerroksinen laajennusosa. P5:een tulee noin 3 000 uutta autopaikkaa lisää.

P5-talo on rakennustöiden aikana avoinna. Kapasiteettia on tarjolla hieman normaalia vähemmän, sillä osa parkkipaikoista on poissa käytöstä. Pysäköinnin paikkatilanteen voi helposti tarkistaa lentoaseman verkkosivuilta.

Nyt käynnissä ovat nykyisen rakennuksen korotustyöt sekä uudisosan rakentaminen. Syyskuun aikana pysäköintitaloon P5:een vievän Teletien kuorma-autoliikenne vähenee ja Teletiellä käynnissä olevat maarakennustyöt saadaan päätökseen.

Rakentaminen kuitenkin edelleenkin aiheuttaa jonkin verran häiriöitä Teletiellä, sillä katu joudutaan muuttamaan yksikaistaiseksi rungon valutöiden takia. Kyse on kuitenkin yksittäisistä päivistä, eikä haitta ole jatkuva ilmiö.

Pysäköintitalon sisällä rakentaminen näkyy muun muassa kulkureittien muutoksina, joista on tiedotettu tilapäisopastein.

Alustavan aikataulun mukaan paikoitustalon runkotyöt saadaan valmiiksi helmikuun loppupuolella. Sen jälkeen siirrytään sisäpuolen rakentamiseen.

P5:n rakennustyöt on osa Finavian kehitysohjelmaa. Pysäköintipaikkojen määrän kasvattamisella halutaan varmistaa matkalle lähdön sujuvuus myös silloin, kun terminaalin laajennustyöt ovat käynnissä ja matkustajia on kentällä entistä enemmän.

Kohti vuotta 2020

Finavian 900 miljoonan euron kehitysohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeä ja sen avulla voidaan säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa.

Laajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan palvella 20 miljoonaa vuotuista matkustajaa vuonna 2020.

Lue lisää kehitysohjelmasta

Kehitys Matkustus