Ohita navigaatio

Rovaniemen lentoasemasta vuoden lentoasema

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
22.05.2015 klo 07:50
Arkistointipäiväys
Poro ulkoilmataide Rovaniemen lentokentällä.
Yritys
Finavia Oyj on valinnut vuoden 2015 lentoasemaksi Rovaniemen lentoaseman. Valintakriteereinä painottuivat toiminnallisen laadun ja kustannustehokkuuden parantuminen sekä lentoaseman erinomainen kehittämisote. Rovaniemellä on myös onnistuttu erittäin hyvin rakentamaan toimivat yhteistyösuhteet alueen muihin toimijoihin.

– Matkustajamäärät ovat kehittyneet Rovaniemellä positiivisesti viime vuosina. Alueen toimijat ovat yhteistyössä Finavian ja lentoyhtiöiden kanssa kyenneet luomaan lisäkysyntää lentoliikenteelle niin, että matkustajamäärien kasvu on ollut vakaata. Myös lentoaseman taloudellista tulosta on saatu kohennettua monipuolisen liiketoimintamallin sekä hyvän kustannustietoisuuden takia. Lentoaseman alueesta on tullut muun muassa merkittävä autotestauksen keskittymä, mikä tukee lentoliikenteen toimintaedellytyksiä Lapissa. Tunnustus kuuluu myös lentoasemalla työskenteleville monipuolisille lentoliikenteen ammattilaisille, jotka omalla panoksellaan vievät Rovaniemen lentoasemaa eteenpäin, sanoo toimitusjohtaja Kari Savolainen Finavia Oyj:stä.

– Rovaniemen lentoasema on kolmanneksi vilkkain lentoasema Suomessa. Rovaniemen asiakaskunta on hyvin monipuolista, kun reittiliikenteen lisäksi iso osa talven tilausliikenteestä laskeutuu Rovaniemelle. Rovaniemen asemaa porttina Lapin matkailukohteisiin halutaan vahvistaa entisestään, kun lentoasemalla aloitetaan uudistustyöt sen toimivuuden ja kapasiteetin kasvattamiseksi. Tulevaisuudessa keskitymme myös asiakastyytyväisyyden kehittämiseen, Lapin alueen vetovoimaan uskotaan vahvasti, jatkaa Savolainen.

Vuoden lentoasema valittiin nyt 25. kerran, ensimmäisen kerran valinta tehtiin vuonna 1990. Rovaniemi on edellisen kerran valittu vuoden lentoasemaksi vuonna 2006.

Rovaniemen vilkas talviliikenne vauhdittaa alueen matkailua

Rovaniemen lentoasema on Lapin liikenteen solmukohta, jonka kautta alueen matkailukohteet ovat helposti saavutettavissa ympäri vuoden. Rovaniemelle on useita päivittäisiä reittilentoja Helsinki-Vantaalta ja erityisesti talvella matkustajavilinää tuovat useat kymmenet tilauslennot eri puolilta maailmaa.

Rovaniemen lentoasema otettiin käyttöön vuonna 1940 ja vuonna 2014 sen kautta kulki 444 561 matkustajaa. Rovaniemen lentoasema on Joulupukin virallinen lentoasema.
Lentoaseman liikenne on ollut alkuvuonna vahvassa kasvussa (tammi-huhtikuu + 5 %).

Lentoaseman päällikkönä toimii Finaviassa Martti Oinas, joka on myös Lapin aluejohtaja.