Skip navigation

Turun lentoaseman kakkosterminaali puretaan

Artikkeli julkaistu
03.06.2015 klo 04:52
Kuva Turun lentoasemasta.
Finavia Oyj on saamassa Turun lentoasemalla syyskuussa sattuneen öljyvahingon puhdistustyöt päätökseen tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Öljyvahingon puhdistustyöt on tehty poikkeuksellisen huolellisesti, minkä vuoksi terminaali 2:ta on jouduttu purkamaan niin paljon, ettei rakennuksen kunnostaminen ole enää mielekästä. Finavia Oyj purkaa rakennuksen kokonaan kesän 2015 aikana.

Finavia sulki lentoaseman kakkosterminaalin syksyllä 2014 tapahtuneen vahingon puhdistustöiden takia. Terminaali 2:ssa sijainnut koko lentoaseman varavoimajärjestelmä on jo aiemmin siirretty lentoasemalla toiseen rakennukseen. Rakennuksen purkutyöt käynnistyvät kesäkuun toisella viikolla.

- Puhdistustöiden aikana jouduimme purkamaan terminaalin rakenteita niin paljon, ettei oikein jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin koko rakennuksen purkaminen. Puhdistustyöt on tehty erittäin huolellisesti, jotta vahingon vaikutukset ympäristölle on saatu minimoitua, toteaa aluejohtaja, Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen Finavia Oyj:stä.

Terminaali 2 on ollut ns. halpalentoyhtiöiden käytössä. Halpalentokonsepti siirtyi heti vahingon jälkeen terminaali 1:een.

Finavia mahdollistaa halpalentotoiminnan jatkumisen Turun lentoasemalla myös tulevaisuudessa. Finavia tarjoaa Turun lentoasemalla terminaali 1:n yhteydessä halpalentoyhtiöille jatkossakin eriytettyä palvelutasoa lentoyhtiöasiakkaiden tarpeiden ja EU-sääntelyn mukaisesti.

Kuvassa Turun terminaali 1.

 

Matkustus