Hyppää pääsisältöön

Finavian vuosikertomus vuodelta 2015 julkaistu

Julkaistu
29.03.2016 klo 08:20
Tiesitkö, kuinka monta lentoa laskeutui yhteensä Finavian lentoasemille? Tai mitkä ovat Helsinki-Vantaan vilkkaimmat matkustuspäivät viikossa? Entä kuinka paljon veroja Finavia maksoi ja maksettiinko niitä muualle kuin Suomeen? Ja kuinka monta henkilöä lentoliikenne Suomessa suoraan työllistää?

Vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyvät Finavian vuosikertomuksesta. Vuosikertomus kokoaa yhteen vuoden keskeiset tapahtumat, yritysvastuuraportin, selvityksen hallinnoinnista sekä tilinpäätöksen ja hallituksen toimintakertomuksen.   

Vuosikertomus on julkaistu verkkoversiona suomeksi ja englanniksi ja löydät sen osoitteesta http://vuosikertomus.finavia.fi.

- Finavialla on merkittävä rooli Suomen kilpailukyvylle ja kansainväliselle saavutettavuudelle. Tästä syystä sidosryhmillemme on tärkeää tietää, miten työtä Finaviassa tehdään ja mihin yhtiö on kehittymässä. Vuosikertomus tarjoaa hyvän läpileikkauksen Finavian toimintaan ja lentoliikenteen tulevaisuuteen, sanoo viestintäjohtaja Mikko Saariaho.

Valtion yhtiöiltä edellytetään yritysvastuuraportointia

Valtion omistajapolitiikkaa koskevan valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti valtion omistamilta yhtiöiltä edellytetään yritysvastuuraportin laatimista. Finavian vuosikertomus noudattaa Global Reportin Initiativen (GRI) raportointiohjetta.

Finavia on kehittänyt vastuullisuusraportointiaan usean vuoden ajan. Nyt julkaistu vuosikertomus on järjestyksessään neljäs yhdistetty vuosikertomus ja yritysvastuuraportti.

Yritysvastuuraportti on nyt laadittu toista kertaa GRI G4:ää noudattaen. Lisäksi raportoinnissa on käytetty lentokenttäoperaattoreille tarkoitetun lisäosan (Airport Operators Sector Supplement, AOSS) tunnuslukuja.

Vuosikertomuksen tai sen osia voi tulostaa vuosikertomussivuilta PDF-muodossa. Verkko-vuosikertomus on luettavissa myös mobiililaitteilla.

Raportointi