Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan uusi turvaskanneri parantaa palvelukokemusta

Artikkeli julkaistu
13.05.2016 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Mies lentokentän turvatarkastuksen kehoskannerissa.
Matkustus
Finavia on käynnistänyt Helsinki-Vantaan lentoasemalla pilotin, jonka tavoitteena on parantaa turvatarkastuksen matkustuskokemusta ja nopeuttaa matkalle lähtöä.

Terminaali 2:n yläkerrassa sijaitsevaan turvapisteeseen on asennettu turvaskanneri. Se korvaa matkustajalle käsin tehtävät kehon tarkastukset.

Turvaskannerin läpi kuljetaan vain, jos metallinilmaisinportti hälyttää. Koulutuksen saaneet turvatarkastajat ohjaavat matkustajan turvaskanneriin.

Laite tuottaa kuvan, josta näkyy hälytyksen aiheuttanut kohta. Turvatarkastaja tarkastaa matkustajan vartalosta käsin ainoastaan sen kohdan, joka on hälyttänyt. Skannerin läpi kulkeminen ei vaadi matkustajalta mitään erityistoimenpiteitä.

Skanneriin ei tallenneta mitään tietoja tai kuvatiedostoja matkustajasta, vaan tiedot tuhoutuvat automaattisesti tarkastustapahtuman päätyttyä. Matkustaja näkee tarkastuksen aikana saman kuvan, joka välittyy turvatarkastajalle.

Turvaskanneri toimii matalatehoisilla millimetriaalloilla. Ne läpäisevät vaatteet, mutta eivät ihoa. Tekniikka ei aiheuta haittaa ihmisille, ja on vaaraton esimerkiksi raskaana oleville tai sydämentahdistinpotilaille. Laitteella on ECAC-hyväksyntä.

Lue lisää turvatarkastuksesta

Katso, onko turvatarkastukseen jonoa