Hyppää pääsisältöön

Kotimaa kansissa: Parhaat Suomi-kirjat tuliaisiksi!

Julkaistu
29.07.2016 klo 06:00
Sopisiko sinivalkoinen sanataide viemiseksi? Tässä vinkit Helsinki-Vantaan kirjakaupasta.

Matkalla ja etsit viime hetken tuomisia kotimaasta? Jos kuksat ja porontaljat eivät inspiroi, löytyy kentältä myös suomalaista kirjallisuutta tuliaiskoriin.

Sullo matkakassiisi esimerkiksi jokin näistä suomalaisen sanataiteen helmistä:

Klassikko: Väinö Linna – Tuntematon sotilas

Linnan Tuntematon sotilas on kotimaisen kirjallisuuden klassikko syystä ja sopii viemisiksi jokaiselle, jolta sitä ei kirjahyllystä vielä löydy. Suomen luetuimpiin teoksiin kuuluva kirja löytyy kentältä niin suomeksi kuin englanniksi.

Kotikokeille: Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm – Helsinki Cook Book

Ruuanlaittoa ja estetiikkaa arvostavalle ystävälle tämä puhtaita pohjoisia makuja ja tyylikästä Helsinki-kuvastoa tarjoileva keittokirja on nappivalinta. Teos on englanninkielinen, mutta kirjan lopusta löytyvät reseptit myös kotimaaksi.

Suomi-tietoutta lapsille: Aino Havukainen ja Saku Tuominen – Tatun ja Patun Suomi

Lastenkirjojen suosikkikaksikko Tatu ja Patu tutustuvat Suomen historiaan, luontoon ja kansaan viihdyttävässä lukupaketissa, joka sopii niin lapsille kuin aikuisille. Suomalaisen historian huippuhetket ja arjen klassikot Sibeliuksesta saunaan ja lasitaiteesta lätkään on kerrottu menevällä tyylillä ja kuvitettu hauskasti.

Vetävää nykykirjallisuutta: Sofi Oksanen – Kun kyyhkyset katosivat

Suomen viimeaikojen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluneen Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat sopii kaunista kieltä ja vetävää kerrontaa rakastaville romaanien ystäville. Tarina sijoittuu 1930–60-lukujen Viroon, ja on edeltäjänsä Puhdistuksen tapaan sekä juonellisesti nokkela että tunteita herättävä teos. Kirja löytyy niin suomeksi kuin englanniksi.

Aitosuomalaista huumoria: Karoliina Korhonen – Finnish nightmares

Mitä ovat suomalaisten pahimmat sosiaaliset painajaiset? Kahvin loppumisesta kiusaannuttaviin poskisuudelmiin, Karoliina Korhosen englanninkielinen sarjakuva pureutuu katajaiseen kansanluonteeseen yksinkertaisen oivaltavasti.

Tiesitkö, että kirjoja Helsinki-Vantaalla myyvät Suomalaisen Kirjakaupan myymälät ja R-kioskit. Lisäksi lentoasemalla on kirjanvaihtopiste, josta voit hakea matkalle lukemista tai jättää sinne kiertoon jo lukemasi kirjat muiden iloksi. Tarkemmat tiedot saat Palvelut-sivultamme.

Lue myös vinkit viime hetken lomalukemiseen.

Lentokentän kummallisimmat tuliaiset.

Matkustus