Skip navigation

Kulkuyhteydet Seinäjoelta Vaasan lentoasemalle paranevat

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
02.01.2016 klo 07:00
Vaasan lentoaseman julkisivu.
Joukkoliikenneyrittäjä Pahkakankaan Liikenne ky aloittaa kutsuperusteisen bussiliikennöinnin vuoden 2016 alusta Seinäjoen matkakeskuksen ja Vaasan lentoaseman välillä.

Finavian mukaan Vaasan lentoaseman monipuoliset lentoyhteydet ovat nyt entistä helpommin yritysten ja kotitalouksien saavutettavissa, sillä uusi yhteys parantaa matkaketjuja laajalla alueella.

Liikennettä ajetaan tilausten perusteella jokaiselle lähtevälle tai tulevalle lennolle. Kutsureittiliikennettä liikennöi Pahkakankaan Liikenne ky.

- Kutsureittiliikenne on merkittävä parannus matkaketjun toimivuuteen ja samalla täysin uusi toimintamuoto Seinäjoen ja Vaasan seudulla, sanoo Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi Finaviasta.

Yli 130 charter-lentoa vuodessa

Reittilentojen lisäksi Vaasasta lennetään tänä talvena kaksi charter-lentoa viikossa Kanariansaarille ja keväällä Turkkiin kaksi lentoa. Lentoja on satunnaisesti myös Haniaan, Rodokselle, Mallorcalle  ja uutena kohteena Kroatian Zadariin.

- Tänä vuonna charter-lentoja on ollut kaikkiaan 135. Vaasan suosio lomamatkailijoiden keskuudessa kasvaa jatkuvasti, kertoo Lampi.

Reittilentoja Vaasasta on useita päivässä sekä Helsinkiin että Tukholmaan.

Vaasasta lentää vuodessa noin 300 000 matkustajaa. Näistä noin 40 prosenttia lentää ulkomaille.

Matkustus