Skip navigation

Förbindelserna från Seinäjoki till Vasa flygplats förbättras

Pressmeddelande
Article published
02.01.2016 kl 07:00
Kollektivtrafikföretaget Pahkakankaan Liikenne Ky inleder anropsstyrd trafik från Seinäjoki resecentrum till Vasa flygplats i början av 2016. Finavia anser att den nya trafiklinjen förbättrar resekedjorna i ett stort område när Vasa flygplats mångsidiga flygförbindelser blir ännu mer lättillgängliga.

Med den nya anropsstyrda linjen ökar Vasa flygplats ytterligare i betydelse genom att flygplatsen blir tillgänglig från ett större område. Vasas omfattande utbud av flygförbindelser blir också mer lättillgängligt för företag och privatpersoner i Seinäjokiregionen.

Linjen trafikeras enligt bokningar för varje avgående eller ankommande flyg. Den anropsstyrda linjen trafikeras av Pahkakankaan Liikenne Ky.

– Den anropsstyrda linjen är en avsevärd förbättring i resekedjans funktion och samtidigt en helt ny verksamhetsform i Seinäjoki- och Vasaregionen, säger Petri Lampi, chef för Vasa flygplats på Finavia.

Över 130 charterflyg om året

Utöver reguljärflygen går det två charterflyg i veckan till Kanarieöarna från Vasa i vinter och två–tre flyg i veckan till Turkiet i vår. Då och då går det också flyg till Chania, Rhodos, Mallorca och den nya destinationen Zadar i Kroatien.

– I år har vi haft totalt 135 charterflyg. Vasa ökar alltjämt i popularitet bland semesterresenärerna, säger Lampi.

Från Vasa avgår flera reguljärflyg om dagen till både Helsingfors och Stockholm.

Cirka 300 000 passagerare flyger från Vasa varje år. Av dem flyger cirka 40 procent till destinationer utomlands.

Resa