Hyppää pääsisältöön

Norwegian: suosituin kesäkohde on Rooma

Julkaistu
09.07.2016 klo 08:00
Lentoyhtiö Norwegian listasi keskikesän suosikkikohteet Helsingistä lähtevillä lennoilla ja kysyi parhaat lomavinkit Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobssonilta.

Norwegianin matkustajien suosituimmaksi kohteeksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevillä lennoilla nousee tänä kesänä Rooma Italiassa. Sitä seuraavat Malaga, Madrid ja Barcelona Espanjassa. Viidenneksi suosituimpia ovat Kreikan saaret Korfu, Rodos ja Kreeta.

– Rooman suosio ei yllätä. Vaikka historiallisia nähtävyyksiä, kuten Colosseumia tai Espanjalaisia portaita ei voi ohittaa Roomasta puhuttaessa, tarjoaa kaupunki myös paljon muuta. Hyvä ruoka ja Rooma kuuluvat samaan lauseeseen. Rooma on myös erinomainen kaupunki erityisesti muotihulluille shoppailijoille. Monet matkustavat Roomaan myös häämatkalle – pidetäänhän sitä yhtenä maailman romanttisimmista kaupungeista, sanoo Charlotte Holmbergh Jacobsson. Helmikuussa Norwegian avasi oman tukikohdan Roomassa.

Kiertele Espanjassa

Norwegian on viimeisen vuoden aikana aloittanut myös Espanjan sisäiset lennot.

– Espanjan eri alueilla on hyvin erilainen luonne ja eron huomaa erityisesti mantereen ja saarten välillä. Jos haluat kokea molemmat, kaupunkilomaan Madridissa tai Barcelonassa voi kätevästi yhdistää rennon rantaloman esimerkiksi Mallorcalla. Koko matkan voi lentää Norwegianilla – ensin Helsingistä Barcelonaan tai Madridiin ja sieltä Espanjan sisäisillä lennoilla Mallorcalle ja edelleen paluu suoraan Helsinkiin tai päin vastoin, kertoo Holmbergh Jacobsson.

Norwegianilla on neljä viikoittaista suoraa lentoa Palma de Mallorcan ja Helsingin välillä, kolme viikoittaista lentoa Helsingin ja Madridin välillä sekä päivittäiset lennot Barcelonan, Madridin ja Palma de Mallorcan välillä sekä Helsingin ja Barcelonan välillä.

Myös Malaga on ympäri vuoden yksi suosituista Norwegianin kohteista Helsingistä.

– Malaga on oiva tukikohta tutustua autoillen koko aurinkorannikkoon, Costa del Soliin ja vierailla myös Gibraltarilla tai alueella olevissa kansallispuistoissa. Innokkaimmat autoilevat aina Portugalin etelärannikolle Algarveen saakka, kertoo Holmbergh Jacobsson.

Kreikka sopii perhelomille

Kreikka on suomalaisten ykköskohde kesällä. Norwegian lentää useisiin Kreikan kohteisiin Helsingistä. Norwegianin suosituimmat Kreikan kohteet ovat tänä kesänä Välimerellä sijaitsevat Korfu, Rodos ja Kreeta.

– Kreikan rantojen kristallinkirkkaat vedet ja puhtaat rannat houkuttelevat lapsiperheitä. Niille, jotka eivät jaksa pelkkää lepolomaa rannalla, kaikki kolme saarta tarjoavat ihanteelliset puitteet myös aktiivisempaan lomailuun, kuten vesiurheiluun tai vaellukseen ja patikointiin. Vaellusreittejä on kymmeniä kaikilla saarilla, kertoo Holmbergh Jacobsson.

Viiden suosituimman Helsinki-Vantaalta lähtevän kohteen jälkeen listalla ovat Venetsia, Lontoo, Alicante, Palma de Mallorca ja Praha. Norwegian lentää Euroopan kohteisiin Boeing 737-800 -koneilla, joissa matkustajien käytössä on ilmainen lennonaikainen Wi-Fi.

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja

Lähde: Norwegianin tiedote 21.6.2016

Matkustus