Skip to main content

Norwegian: den populäraste sommardestinationen är Rom

Published
09.07.2016 kl 08:00
Flygbolaget Norwegian gjorde en lista på högsommarens favoritdestinationer med flyg från Helsingfors och bad Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson om de bästa semestertipsen.

Den populäraste destinationen för passagerarna med Norwegian från Helsingfors-Vanda är i sommar Rom i Italien. Näst på listan står Malaga, Madrid och Barcelona i Spanien. Femte populäraste destinationerna är de grekiska öarna Korfu, Rhodos och Kreta.

– Att Rom är populärt är ingen överraskning. Även om man inte kan undvika att tala om de historiska sevärdheterna som Colosseum och Spanska trappan då man talar om Rom, så bjuder staden ändå på så mycket mer. God mat är förknippat med Rom. Rom är även en utmärkt stad särskilt för modegalna shoppare. Många reser till Rom på sin bröllopsresa – staden anses ju vara en av världens mest romantiska, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson. I februari öppnade Norwegian en egen bas i Rom.

Upplev Spanien

Norwegian har under det senaste året inlett inrikesflyg i Spanien.

– I Spanien har de olika regionerna olika karaktärer, och skillnaden är mest synlig mellan fastlandet och öarna. För att uppleva båda går det att kombinera en stadssemester i Madrid eller Barcelona med en avslappnad strandsemester till exempel på Mallorca. Det går att flyga hela resan med Norwegian – först från Helsingfors till Barcelona eller Madrid och därifrån med spanskt inrikesflyg till Mallorca och returflyg till Helsingfors, eller tvärt om, berättar Holmbergh Jacobsson.

Norwegian har fyra direktflyg per vecka mellan Palma de Mallorca och Helsingfors, tre flyg i veckan mellan Helsingfors och Madrid samt dagliga turer mellan Barcelona, Madrid och Palma de Mallorca och mellan Helsingfors och Barcelona.

Malaga är året runt en av Norwegians mest populära destinationer från Helsingfors.

– Malaga är en utmärkt bas för en bilresa längs hela solkusten, Costa del Sol, och för ett besök till Gibraltar eller nationalparkerna i området. De ivrigaste kör bil ända ner till Algarve på Portugals södra kust, berättar Holmbergh Jacobsson.

Grekland är perfekt för familjesemester

Grekland är finländarnas populäraste destination på sommaren. Norwegian flyger till flera destinationer i Grekland från Helsingfors. Norwegians populäraste destinationer i Grekland är i sommar öarna Korfu, Rhodos och Kreta i Medelhavet.

– Det kristallklara vattnet och de rena stränderna i Grekland lockar barnfamiljerna. Alla tre öarna erbjuder även utmärkta möjligheter till en mer aktiv semester för dem som inte orkar med en vilosemester på stranden, det går att syssla med vattensporter, vandra eller göra utflykter. Det finns tiotals vandringsrutter på alla öar, säger Holmbergh Jacobsson.

Efter de fem mest populära destinationerna från Helsingfors-Vanda ligger Venedig, London, Alicante, Palma de Mallorca och Prag. Norwegian flyger till de europeiska destinationerna med ett Boeing 737-800-plan som bjuder på gratis wifi för passagerarna under flyget.

Sök flygförbindelser och tidtabeller

Källa: Norwegians meddelande 21.6.2016

Resa