Skip navigation

Sähköbussilla sujuvasti Turun lentoasemalle

Artikkeli julkaistu
01.11.2016 klo 07:30
Turun lentoasemalle voi nyt matkustaa ekologisesti sähköbussilla, kun Turun seudun joukkoliikenne Föli otti lokakuun alussa käyttöön ensimmäisen sähköllä kulkevan linja-auton. Auto ajaa linjalla 1, joka kulkee Turun lentoaseman, kauppatorin ja sataman välillä.

Kyseessä on Turun seudun joukkoliikenteen ensimmäinen kokonaan sähköllä kulkeva bussi, mutta sähköbussit ovat vähitellen yleistymässä. Loppuvuoden aikana linjalle tullaankin lisäämään vielä viisi uutta sähköbussia. Tällöin liikenne Turun lentoaseman ja keskustan välillä ajetaan kokonaan sähköbusseilla.

Sähköbusseilla on merkittävä rooli liikenteen päästöjen vähentämisessä. Lisäksi niillä on hiljainen käyntiääni sekä pienet käyttökustannukset. Bussien akut ladataan öisin varikolla täyteen, ja päivisin varausta nostetaan päätepysäkeillä Turku Energian toteuttamilla pikalatausasemilla.

Uusissa busseissa myös matkustusviihtyvyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Matkustajat voivat käyttää autojen langatonta wifi-verkkoa esimerkiksi mobiililaitteillaan, ja laitteita on myös mahdollista ladata USB-liittiminen kautta, mikäli oma johto on matkassa mukana. Lisäksi bussien sähköiset informaatiotaulut ja ulkokuulutukset helpottavat matkantekoa.

Lähde: Turun seudun joukkoliikenne Fölin ja Turku Energian tiedote 29.9.2016

Turun lentoasemalle voi nyt matkustaa ekologisesti sähköbussilla

Matkustus Kehitys