Skip navigation

Smidigt med elbuss till Åbo flygplats

Article published
01.11.2016 kl 07:30
Nu kan du färdas ekologiskt med elbuss till Åbo flygplats, då Åboregionens kollektivtrafik Föli i början av oktober tog i bruk den första eldrivna bussen. Bussen trafikerar på linje 1 som går mellan Åbo flygplats, salutorget och hamnen.

Det är fråga om Åboregionens kollektivtrafiks första helt eldrivna buss, men elbussar håller på att bli alltmer vanliga. Under slutet av året kommer man att skaffa fem nya elbussar till linjen, varvid trafiken mellan Åbo flygplats och centrum kommer att köras uteslutande med elbussar.

Elbussarna spelar en betydande roll i att minska trafikutsläpp. Dessutom har de ett lågt driftljud och låga driftskostnader. Bussarnas ackumulatorer laddas under natten i depån och dagtid höjs laddningen vid snabbladdningsstationer som Åbo Energi placerat ut vid ändhållplatserna.

I de nya bussarna har man också fäst särskild uppmärksamhet vid passagerarnas komfort. Passagerarna kan till exempel använda bussarnas trådlösa wifi-nätverk med sina mobilapparater. Det går även att ladda apparaterna via USB-anslutningar, om man har en egen sladd med sig på resan. Därtill underlättar de digitala informationstavlorna och utropen i bussarna resandet.

Källa: Åboregionens kollektivtrafik Fölis och Åbo Energis meddelande 29.9.2016

Nu kan du färdas ekologiskt med elbuss till Åbo flygplats.

Resa Utveckling