Hyppää pääsisältöön

Hyppää Suomi 100 -teemabussin kyytiin Helsinki-Vantaalla

Julkaistu
26.07.2017 klo 06:00
Suomen satavuotiasta itsenäisyyttä voi juhlistaa taittamalla lentokoneen ja terminaalin välisen matkan ainutlaatuisen teemabussin kyydissä. Viiden suomalaisuutta ilmentävän teeman joukkoon kuuluvat muun muassa metallimusiikki ja Formula 1.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla vietetään tänä vuonna Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa. Juhlan kunniaksi viisi terminaalin ja lentokoneen välillä liikennöivää bussia on kustomoitu suomalaista kulttuuria ilmentävien teemojen mukaisiksi. Ajomatkan aikana busseissa näytetään videoita, jotka käsittelevät kyseisen bussin teemaa. 

”Haluamme tarjota kaikille matkustajille mahdollisuuden tutustua Suomeen, riippumatta siitä viettävätkö he täällä viikon vai puoli tuntia”, kertoo Finavian markkinointi- ja viestintäjohtaja Katja Siberg.  

Vaihtomatkustajia odottaa kentällä viittä erilaista teemaa noudattava joukko busseja. Yksi autoista kunnioittaa kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen muistoa ja toinen on omistettu suomalaisuuteen keskeisesti kuuluvalle kesämökille. 

Suomalaiset ovat tunnetusti moottoriurheilukansaa, ja maastamme on ponnistanut monia maailmankuuluja kuljettajia. Formula 1 -bussi heijasteleekin suomalaisten intohimoa lajia kohtaan. Myös muita urheilusankareita muistetaan: Yhden linja-auton teema on olympialaiset.  

Ainakin raskaamman musiikin ystävät puolestaan tietävät, että metalli on Suomessa arvossaan. Jopa Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama huomioi suomalaisen hevikulttuurin tervetuliaispuheessaan pohjoismaisille vieraille Valkoisessa talossa vuonna 2016. Yksi bussi saakin ilmentää suomalaisten paloa raskaalle rockille.  

Suomi 100 -teemabusseihin on suhtauduttu pääasiassa positiivisesti. ”Sosiaalisessa mediassa on näkynyt ilahduttavia kommentteja”, kertoo Finavian markkinointipäällikkö Anna Tuomi. ”Myös kuuluisat suomalaiset bändit ovat kiinnittäneet huomiota teemabusseihin. The 69 Eyes -yhtye jakoi kuvan metalliteemaisesta bussista ja Amorphis kesämökkibussista.” 

Teemabussien kyytiin pääsee aina vuoden loppuun asti.  

Lue lisää Helsinki-Vantaan erikoisajoneuvoista:

Tunnetko Mörkö-Matin, marsalkan ratsun ja korkeakuormaimen?

Helsinki-Vantaalla voi nyt hypätä sauna-, formula- tai Sibelius-bussin kyytiin

Matkustus