Skip navigation

Helsinki-Vantaalla voi nyt hypätä sauna-, formula- tai Sibelius-bussin kyytiin

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
28.04.2017 klo 06:53
Finavia juhlii Suomen satavuotisjuhlavuotta Portti Suomeen -teemalla. Juhlavuoden kunniaksi Helsinki-Vantaan matkustajat pääsevät matkaamaan terminaalin ja lentokoneen väliä Suomi-teemaisten bussien kyydissä.

- Lentoasema on monen matkustajan ensimmäinen – tai ainoa – kosketus Suomeen. Haluamme tarjota kaikille matkustajillemme kokemuksen Suomesta, viipyi hän maassamme viikon tai puoli tuntia. Teemabussien kyydissä matka taittuu paitsi sujuvasti, myös taatusti ilahduttavasti, Finavian markkinointijohtaja Katja Siberg kertoo.

Ensimmäisinä teemabusseina lentoasemalle ovat saapuneet sauna-, formula- ja Sibelius-bussit.

"Haluamme tarjota kaikille matkustajillemme kokemuksen Suomesta."

- Sauna on lähes vakiovastaus, kun kysyy keneltä tahansa suomalaiselta tai ulkomaalaiselta, mitä Suomesta tulee mieleen. Sauna on niin iso osa suomalaista identiteettiä ja kulttuuria, että alusta asti oli selvää, että se tulee olemaan osa tätä konseptia. Sibelius taas ei esittelyjä kaipaa – halusimme ehdottomasti omistaa yhden bussin Suomen kansallissäveltäjälle, Siberg kertoo.

Myös formulabussi on paikkansa ansainnut teemabussien joukossa.

- Suomalaiset ovat moottoriurheilukansaa. Suomalaiset formulatähdet ja rallikuskit ovat valloittaneet niin Monacon formularadan kuin Saharan rallitiet. Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen lienevät maailman tunnetuimpia suomalaisia. Formulabussi on näin paikkansa ansainnut teemabussien joukossa, Siberg jatkaa.

Sibelius-bussi kunnioittaa Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliusta Helsinki-Vantaalla.

Finavia esittelee Suomi 100 -juhlavuoden aikana muitakin suomalaisuutta henkiviä busseja. Niiden teemat paljastetaan tuonnempana.

- Sen verran voin jo vihjata, että ainakin musiikin ystäville on luvassa iloisia yllätyksiä, Siberg paljastaa.

Suomi 100 -humua ympäri vuoden

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy Finavian lentoasemilla ympäri vuoden.

Helsinki-Vantaalla avattiin tammikuussa Suomea ja suomalaisuutta henkivä Arctic World of Santa Claus -elämystila, jossa matkustaja voi nähdä ja kokea Suomen 15 minuutissa. Tilassa voi myös tutustua vaihtuviin nuorten suomalaisten valokuvaajien näyttelyihin sekä nouseviin suomalaisiin design-brändeihin.

Aiemmin tällä viikolla Helsinki-Vantaalla avattiin suomalaista luontokuvausta kunnioittava Flying Nature -valokuvanäyttely. Itsenäisyyspäivän tienoilla lennolle lähteville matkustajille on luvassa Suomi-elämyksiä.

Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta -valokuvanäyttely kiertää vuoden aikana Finavian lentoasemilla. Lisäksi lentoasemien myymälöissä ja ravintoloissa on tarjolla Piece of Finland -merkillä varustettuja perinteisiä kotimaisia tuotteita.

Finavia lanseeraa juhlavuoden aikana myös Suomi 100 -teemasta inspiroituneen kuosin.

Sujuva lentoliikenne tukee Suomen kilpailukykyä

Lentoliikenne työllistää Suomessa suoraan tai välilisesti yli 100 000 ihmistä.

Finavian käynnissä oleva Helsinki-Vantaan kehitysohjelma kasvattaa lentoaseman kapasiteettia ja valmistaa sitä palvelemaan 20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa vuonna 2020. Terminaalilaajennuksen ensimmäinen osa, eteläsiipi, otetaan matkustajakäyttöön heinäkuussa 2017.

Sujuva lentoliikenne tukee Suomen talouskasvua ja antaa edellytyksiä kansainvälisessä kilpailussa menestymiseen. Sillä on myös merkittävä työllistävä vaikutus: lentoliikenne työllistää Suomessa suoraan tai välilisesti yli 100 000 ihmistä.

Finavian kehitysohjelman arvioidaan synnyttävän yhteensä noin 5000 pysyvää työpaikkaa.

Matkustus