Hyppää pääsisältöön

Koe Helsinki-Vantaan kulinaarikesä: Makumatka huippukokkien johdolla

Julkaistu
05.06.2017 klo 05:49
Lentoasemalla pääsee kesällä nauttimaan suomalaisten huippukokkien annoksia. Fly Innissä nautitaan maankuulun Gösta-ravintolan herkkuja. Viinibaari Wine & View tarjoilee huippukokki Eero Vottosen pohjoismaisia makuja.

Fly Innissä matkataan Mänttään

Helsinki-Vantaan vanhin ravintola, vuonna 1969 avattu Fly Inn jatkaa suomalaisen ruokakulttuurin esittelyä Mäntän Serlachius-museoiden yhteydessä toimivan Ravintola Göstan herkuilla.

Menun on suunnitellut Vuoden kokki 2001 -tittelillä varustettu ravintoloitsija Henry Tikkanen, joka on luonut lentoasemalle viisi Göstan puhtaisiin makuihin ja maanläheisyyteen perustuvaa annosta.

Tarjolla on muun muassa Merimaskun uutta perunaa hollandaisekastikkeella ja villiparsalla, ilmakuivattua rypsiporsasta grillatun sydänsalaatin ja sinappidressingin kera sekä Huutokosken kirjolohta raparperin ja pähkinävoin kera.

Menulla SSP Finlandin operoima Fly Inn haluaa tehdä tunnetuksi Suomen johtavaa museoravintola Göstaa sekä Mänttää, joka toimii näyttämönä huippukokki Pekka Terävän ja kumppaneiden perustaman Food Camp Finlandin Food & Art -tapahtumalle elokuussa 2017. Eurooppalaisista museoravintoloista tulevat Michelin-tähtikokit valmistavat tapahtuman aikana Ravintola Göstassa huippuillallisia, jotka ovat jo myyty loppuun.

Ravintola Gösta kuuluu Terävän perustamaan Olo Groupiin, jonka lippulaiva on Michelin-tähdellä palkittu Ravintola Olo.

Fly Inn: sijainti ja aukioloajatWine & View: Pohjoismaisia tapaksia

Vuoden parhaaksi lentoaseman viinibaariksi vuonna 2016 valittu SSP Finlandin Wine & View tarjoilee kesän aikana harvinaista herkkua, kun Suomen ansioituneimpiin kokkeihin lukeutuva Eero Vottonen tuo lentoasemalle pohjoismaisia makuja kunnioittavan Nordic tapas -menun.

Menu pitää sisällään muun muassa kuusenkerkällä maustettua lohta, paahdettuja punajuuria ja hunajaa, porosalamia ja perunaleipää sekä lakka-pavlovaa.

- On hienoa päästä tekemään ruokia tällaiseen paikkaan. Tavoitteenani on päästä viemään suomalaisia makuja ja osaamista eteenpäin myös kansainvälisesti ja lentoaseman on tähän paras mahdollinen paikka, Vottonen sanoo.

Nordic tapas -menu kokoaa suomalaisia makuja lentokenttäympäristössä toimivaksi kokonaisuudeksi. Lentoasema itsessään asetti menun suunnittelulle reunaehtoja.

- Prosessit ovat täällä toisenlaisia kuin ravintoloissa, joissa yleensä työskentelen – ruokien pitää esimerkiksi säilyä hyvin, sillä ne ovat esillä vitriinissä. Nämä ovat simppeleitä makuyhdistelmiä, joissa on mietitty suomalaisia makuja, Vottonen jatkaa.

Eero Vottonen on Suomen ensimmäinen kansainvälisen Global Chef -kilpailun voittaja ja menestynyt maailman arvostetuimman gastronomisen kilpailun, Bocuse d' Orin, Euroopan osakilpailussa ja Bocuse d´Or -finaalissa. Vottonen on työskennellyt lukuisissa Suomen tähtiravintoloissa, kuten Chez Dominiquessa, Luomossa, G. W. Sundmansissa sekä ravintola Olossa.

Wine & View: sijainti ja aukioloajat

Ruokaa ja juomaa Helsinki-Vantaalla

Matkustus