Ohita navigaatio

Olympiasankareiden kyydissä lennolle Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
01.09.2017 klo 09:35
Arkistointipäiväys
Ihmisiä & Ilmailua
Seuraaviin olympialaisiin Etelä-Koreassa on aikaa reilut viisi kuukautta, mutta Helsinki-Vantaan lentokentällä pääsee olympiatunnelmaan jo nyt. Kesällä liikennöinnin aloittanut olympiabussi kuljettaa lentomatkustajia ja esittelee samalla suomalaista olympiahistoriaa. Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi tutustui bussiin ja lentoaseman toimintaan - ja pääsi samalla toteuttamaan yhden haaveistaan.

Olympiabussi on yksi viidestä Helsinki-Vantaalla liikennöivästä Suomi 100 -teemabussista. Suomalaista olympiahistoriaa esittelevä bussi on myös osa Finavian ja Suomen Olympiakomitean yhteistyötä, jonka myötä Finavia varmistaa urheilijoiden sujuvan matkaanlähdön tuleviin olympialaisiin. Olympiabussin toteutuksessa oli mukana myös Suomen Urheilumuseo.

Sotshin olympiavoittaja, maastohiihtäjä Sami Jauhojärvi on yksi bussin kuvituksessa esiintyvistä urheilijoista. Jauhojärvi vietti päivän Helsinki-Vantaalla tutustuen olympiabussiin ja lentoaseman toimintaan.

-Olen viettänyt paljon aikaa lentokentällä, mutta en ole tiennyt osaakaan lentokentän työtoiminnoista. Kokemus oli erittäin mielenkiintoinen ja valaiseva. Olin todella vaikuttunut henkilökunnan palveluasenteesta, kertoo Jauhojärvi.

-Olympiabussi näyttää komealta ja valottaa hienosti pienen kansan suurta urheilumenestystä.

Vierailun aikana Jauhojärvelle tarjoutui mahdollisuus päästä hiihtämään Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitoradalla.

-Oikein silmät kiilui, kun pääsin tekemään jotakin sellaista mitä muut ei ihan hevin pääse. Eikä muuten ollut pikkukiviä tai soraa häiritsemässä rullan pyörimistä, nauraa Jauhojärvi.

Jauhojärven vierailun tunnelmia tullaan näkemään lähiaikoina Finavian ja Olympiakomitean kanavissa.

Finavian ja Olympiakomitean yhteistyö kattaa kolmet seuraavat olympialaiset, jotka kaikki käydään Aasiassa: PyeongChangin jälkeen kilpaillaan vuonna 2020 Japanin Tokiossa ja 2022 Kiinan Pekingissä. Helsinki-Vantaa on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskeinen solmukohta.

Lähde: Olympiakomitean uutinen 31.8.2017 (teksti ja kuvat)

Hyppää Suomi 100 -teemabussin kyytiin Helsinki-Vantaalla

Finavia yhteistyöhön Olympiakomitean kanssa