Ohita navigaatio

Finavia yhteistyöhön Olympiakomitean kanssa

Artikkeli julkaistu
08.02.2017 klo 07:33
Arkistointipäiväys
Matkustus Yritys
Urheilumaailman katseet siirtyvät tulevina vuosina Aasiaan Pyeongchangin 2018, Tokion 2020 ja Pekingin 2022 olympialaisiin. Finavia aloittaa yhteistyön Suomen Olympiakomitean kanssa.

Yhteistyökumppanina Finavia varmistaa suomalaisurheilijoille sujuvan matkaanlähdön ja stressittömän valmistautumisen kisoihin. Helsinki-Vantaan lentoasema on olympia- ja paralympiajoukkueiden viimeinen etappi kotimaassa ennen siirtymistä kisapaikoille.

- Tuemme olympia- ja paralympiajoukkueiden matkantekoa kotikentältä maailmalle ja annamme oman panoksemme siihen, että kisoihin osallistuvat urheilijat ja kannustusjoukot pääsevät sujuvasti matkaan. Me Finaviassa kannustamme maailmalla olevia urheilijoita toteuttamaan omia unelmiaan ja elämme lentoasemalla olympiahengessä mukana, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Aasian ja Euroopan välisten lentoyhteyksien määrällä mitattuna Helsinki-Vantaa on yksi Euroopan suurimmista lentoasemista.

Helsinki-Vantaa on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskeinen solmukohta. Mannertenvälisten lentoyhteyksien määrällä mitattuna se on yksi Euroopan suurimmista lentoasemista.

Helsinki-Vantaalta on yhteensä 17 reittiä Aasiaan, muun muassa Souliin, Tokioon ja Pekingiin. Helsinki-Vantaan kaikki lentoyhteydet löytyvät täältä.

Finavia oli mukana Suomen olympiajoukkueen lähtö- paluutunnelmissa myös Rion olympialaisten aikaan elokuussa 2016.

Olympia- ja paralympiajoukkueiden yhteistyökumppani on myös Finnair.

- On ilo olla mukana tukemassa suomalaisurheilijoiden ja koko olympiajoukkueen matkaa kohti menestystä seuraavissa olympialaisissa. Haluamme tarjota urheilijoille parhaan mahdollisen tavan kisoihin valmistautumiseen ja itse kisoihin liittyvään matkustamiseen. Seuraavat kolmet olympialaiset pidetään meille tärkeissä Aasian maissa, jonne Finnair tarjoaa loistavat yhteydet, toteaa Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Helsinki-Vantaa valmistui Helsingin olympialaisiin 1952

Olympialaiset ovat Finavian sydäntä lähellä. Helsinki-Vantaan lentoasema valmistui Helsingin olympialaisiin vuonna 1952. Vuosien kuluessa niin olympialaisten koko kuin lentoliikenteen määrä on moninkertaistunut.

Finavia kehittää Helsinki-Vantaan lentoasemaa jatkuvasti ja valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa vuonna 2020. Vuonna 2016 lentoasemalla vieraili ensimmäistä kertaa yli 17 miljoonaa matkustajaa.

Mitä lumilautailun olympiamitalisti Enni Rukajärvi pakkaa matkalaukkuunsa?