Skip navigation

Suomi 100 näkyy Helsinki-Vantaan taiteessa – uusi valokuvanäyttely on kunnianosoitus suomalaiselle luontokuvaukselle

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
26.04.2017 klo 09:00
Matkalaukkua vetävä matkustaja katsoo luontokuvia Helsinki-vantaan lentoasemalla.
Helsinki-Vantaalla avautunut Flying Nature -valokuvanäyttely esittelee ilmailun kiehtovaa maailmaa yllättävästä näkökulmasta. Näyttely on kunnianosoitus suomalaisille luontokuvaajille. Finavia juhlistaa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta lentoasemilla eri tavoin ympäri vuoden.

Flying Nature -näyttely koostuu suomalaisista luontokuvista, joissa luonnon omat taiturit esittelevät taidonnäytteensä lentämisestä. Pääosassa ovat suomalaiset linnut ja eläimet – kirjaimellisesti lennossa.

- Ilmailuaiheisia valokuvanäyttelyitä on järjestetty Helsinki-Vantaalla jo yli 10 vuoden ajan. Teemat ovat vaihdelleet aina lennonjohtotorneista lentoemäntien virka-asuihin. Tällä kertaa ilmailua kuvataan Suomen luonnosta käsin. Näin maamme 100-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä otollisempaa teemaa on vaikea keksiä, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta sanoo.

Näyttelyn kuvat on valittu kaikille avoimen kilpailun kautta. Kilpailuun osallistui yli 150 valokuvaa, joista mukaan näyttelyyn valittiin kahdeksan.

"Näin Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä otollisempaa näyttelyteemaa on vaikea keksiä."

- Halusimme näyttelyyn laajan skaalan suomalaisia lintuja ja muita lentäviä. Valinta ei ollut helppo – kilpailuun osallistuneita töitä katsellessa sai todella vaikuttua suomalaisen luontokuvauksen korkeasta tasosta, kertoo näyttelyn yhteistyökumppani Color-Kolmio Oy:n Merja Ailama-Mäkitalo.

Flying Nature -näyttely on esillä Helsinki-Vantaalla vuoden 2017 loppuun saakka. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Finavia Oyj, Ilmailutoimittajat ry, Finnfoto, Kameralehti, Epson sekä Merja Ailama-Mäkitalo.

Ilmailuaiheisia valokuvia vuodesta 2007 lähtien

Finavian, Ilmailutoimittajien ja Merja Ailama-Mäkitalon yhteistyön tuloksena syntynyt näyttelyidea esittää ilmailua ja lentämistä useista näkökulmista suomalaisten ja kansainvälisesti tunnettujen kuvaajien kautta. Monelle ilmailun ystävälle vaihtuva näyttely on säännöllinen vierailukohde Helsinki-Vantaalla.

Näyttelyalue löytyy saapuvien matkustajien aulasta terminaali 2:n tulokerroksesta. Alueelle on maksuton ja vapaa pääsy kaikille lentoasemalla asioiville ympäri vuorokauden.

Finavian ArtPort-taidekonsepti tarjoaa matkustajille rentouttavia pysähdyspaikkoja hektisessä lentokenttäympäristössä.

Valokuvanäyttely on osa Finavian ArtPort-taidekonseptia, jonka tavoitteena on tarjota matkustajille rentouttavia pysähdyspaikkoja hektisessä lentokenttäympäristössä. Lisäksi se tarjoaa taitelijoille mahdollisuuden saada töitään laajan kotimaisen ja kansainvälisen yleisön eteen: Helsinki-Vantaan kautta kulkee joka päivä täyden Olympiastadionin verran ihmisiä.

Valokuvauksesta kiinnostuneille on nähtävää myös lentoaseman portilla 38. Peking-aiheinen näyttely on toteutettu yhteistyössä Helsinki-Vantaan sisarlentoaseman, Pekingin lentoaseman, kanssa ja se on esillä toukokuulle 2017 saakka.

Finavia juhlistaa 100-vuotiasta Suomea

Finavia on ilolla mukana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden tempauksissa.

- Helsinki-Vantaa on monen matkustajan ensikosketus Suomeen. Siksi ei ole yhdentekevää, miltä lentoasemalla näyttää, tuntuu, maistuu ja kuulostaa. Suomalaisuuden voi aistia meillä joka päivä, mutta näin juhlavuoden aikaan tuomme Suomea esille aivan uusilla tavoilla, Haapasaari kertoo.

Juhlavuoden aikana Helsinki-Vantaalle saapuu muun muassa Suomi-teemaisia asematasobusseja. Alkuvuonna lentoasemalle avautui Suomea ja suomalaisuutta esittelevä upea Arctic World of Santa Claus -elämystila.

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy myös muilla Finavian lentoasemilla. Ympäri Suomen lentoasemia kiertävä Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta -valokuvanäyttely on osa valtakunnallista Suomi 100 vuotta -tapahtumaketjua. Juhlavuosi näkyy myös lentoasemien maku- ja visuaalisessa maailmassa.

Taidetta ja muuta nähtävää Helsinki-Vantaalla

Matkustus