Hyppää pääsisältöön

Flydubai aloittaa liikennöinnin Helsinki-Vantaalta

Julkaistu
23.04.2018 klo 12:13
Flydubai at the airport
Flydubai on julkistanut, että se aloittaa suorat lennot Dubaihin Helsinki-Vantaalta. Päivittäinen vuoro avautuu 11.10.2018. Flydubai on ensimmäinen lentoyhtiö, joka tarjoaa ympärivuotiset lennot Dubain ja Helsingin välillä.

Joni Sundelin, Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman- ja reittikehityksestä vastaava johtaja sanoi: ”Hienoa, että vuosien neuvottelut tuottivat tulosta ja uusi reitti saadaan nyt avattua. Viime vuonna palvelimme Helsinki-Dubai-välillä kulkeneita matkustajia yhteensä 98 000, mikä oli 7,3 prosenttia edellisvuotta enemmän. Odotamme yhteistyötä Flydubain kanssa ja toivomme, että saamme tälle vuodelle taas ennätyslukemat.”

Helsinki-Vantaan lentoasema on Pohjois-Euroopan verkottunein. Lentoasemaa käyttää noin 50 lentoyhtiötä, jotka tarjoavat suoria lentoja 145 kohteeseen ympäri maailmaa. Helsinki-Vantaalla on parhaillaan menossa 900 miljoonaan euron kehitysohjelma, jonka avulla kenttä valmistautuu palvelemaan yli 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Vuonna 2017 Helsinki-Vantaanlla oli lähes 19 miljoonaa matkustajaa, ja tänä vuonna odotetaan ohitettavan jo 20 miljoonan vuosimatkustajan rajapyykki.

Hamad Obaidalla, Flydubain kaupallinen johtaja kommentoi: “Flydubai on ensimmäinen yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansallinen lentoyhtiö, joka tarjoaa suorat lennot Suomen pääkaupunkiin. Linjanamme on ollut, että teemme avauksia markkinoille, joilla on kysyntää ja joille voimme tarjota lisää matkustusvaihtoehtoja Dubaihin ja siitä edemmäs.”

Flydubai bed in business class

Uutuusreittiä operoidaan upouusilla Boeing 737 MAX 8 -lentokoneilla, joissa on Business-luokassa vuoteeksi kääntyvät istuimet ja Economy-luokassakin paranneltu tarjooma.

Flydubai lentää Helsingin reittiä yhdessä Emiratesin kanssa osana laajempaa yhtiöiden välistä yhteistyötä. 

Katso lisätietoja lipuista ja aikatauluista: flydubai.com

Katso myös:

Kuvat: flydubai.com

Matkustus