Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaan reittivalikoima laajenee – katso jättilista kaikista uusista reiteistä

Uutinen Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
12.04.2018 klo 09:45
Businessman watching airplanes
Matkustus
Yhteydet maailmalle lisääntyvät tänä vuonna taas merkittävästi Suomen suurimmalta lentoasemalta. Luvassa on uusia reittejä, lisälentoja tuttuihin kohteisiin sekä nykyistä suurempia lentokoneita.

– Suomalaisilla on valtavan hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa. Niin lomailijat kuin elinkeinoelämämme hyötyvät Pohjoismaiden monipuolisimmasta reittivalikoimasta. Meillä on myös Pohjois-Euroopan ylivoimaisesti runsaslukuisimmat yhteydet Aasiaan, mikä houkuttaa Suomeen etenkin japanilais- ja kiinalaismatkailijoita, sanoo Helsinki-Vantaan uusi lentoasemanjohtaja Joni Sundelin Finavialta.

Finavia tekee aktiivista reittikehitystyötä uusien lentoyhtiöiden ja lentoyhteyksien saamiseksi Suomeen. Lentokenttäbisneksessä yhtiön kilpailuvaltteja ovat muun muassa sujuvat ja kustannustehokkaat palvelut, kuten lumiosaaminen ja nopeat kääntöajat, sekä kilpailukykyiset lentoasemamaksut.

– Helsinki-Vantaan tarjoamien vaihtoyhteyksien määrä on kasvanut vuosikymmenessä yli 75 prosenttia ja lentoasemalla operoi säännöllisesti noin 50 lentoyhtiötä. Neuvottelemme useiden lentoyhtiöiden kanssa uusista avauksista, reittien lisäyksistä ja nykyistä isompien lentokoneiden käyttöönotosta, kertoo Sundelin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jonka avulla kenttä valmistautuu palvelemaan 30 miljoonaan matkustajaa. Vuonna 2017 kentällä vieraili vajaat 19 miljoonaa matkustajaa. Tänä vuonna odotetaan saavutettavan jo 20 miljoonan vuosimatkustajan rajapyykki.

Kaikki vuodelle 2018 ilmoitetut Blue Airin, BRA:n, Croatia Airlinesin, EasyJetin, Finnairin, Lufthansan, Norwegianin, Qatar Airwaysin, SAS:n, Turkish Airlinesin, Vuelingin ja Widerøen uutuusreitit ja lisävuorot Helsinki-Vantaan lentoasemalta on listattu alle.

Finnair Airbus A350 lähtemässä lentoon kirkaalla säällä.

Reittiavaukset ja vuorolisäykset Helsinki-Vantaalta 2018

Finnairin uuteen kaukokohteeseen Nanjingiin pääsee kesäkaudella kolmesti ja talvikaudella kahdesti viikossa. Reitti avautuu toukokuussa. Samalla Finnairin lennot Helsingistä Kiinaan lisääntyvät yhteensä 38 viikkovuoroon.

Finnair lisää lentovuorojaan myös entuudestaan suosittuihin kaukokohteisiinsa: Se lentää talvikaudella 2018-2019 Helsingistä Osakaan ja Delhiin päivittäin. Kun Hongkongin-reitille lisätään kaksi uutta viikkovuoroa, Finnair lentää Hongkongiin 12 kertaa viikossa. Lisäksi Finnair lisää Phuketiin neljännen viikkovuoron 10. joulukuuta alkaen.

Finnair pidentää Helsinki-Chicago-reitin liikennöintiä 3.12. ja Helsinki-San Francisco-reittiään 5.12. asti. Lentoja on molempiin viikoittain kaksi. Alun perin Chicagon liikennöintiaika oli 19.4.–27.10.2018 ja San Franciscon 3.5.–27.9.2018.

Finnair lisää lentoja myös suosituille Euroopan reiteilleen. Uutuuskohteena on Lissabon, jonne Finnair lentää kesäaikaan päivittäin. Kesän jälkeen reittiä jatketaan ympärivuotisena neljästi viikossa.

Malaga, Funchal ja Teneriffa saavat kukin yhden lisävuoron viikossa, Gran Canaria puolestaan kaksi. Barcelonaan Finnair lentää kesällä 18 kertaa viikossa, ja ensi talvesta lähtien Madridiin kymmenen kertaa viikossa.

Roomaan Finnar lisää kaksi lentoa viikossa. Lisäksi Finnair pidentää Maltan ja Antalyan reittien operointia joulukuun 9. päivään asti ja muuttaa Alanya-Gazipasan lennon ympärivuotiseksi.

Joulukuun 11. päivästä lähtien Finnair lentää kahdesti viikossa Lyoniin. Finnairin keväällä 2018 avaama Stuttgartin-reitti jatkaa kesän 2018 jälkeen puolestaan ympärivuotisena ja talvikaudella päivittäisenä. Edinburghin-reitti muuttuu niin ikään ympärivuotiseksi. Maaliskuun lopulta lähtien Finnair on lentänyt Helsingistä Berliiniin neljästi päivässä, kun aiemmin lentoja oli kolmesti päivässä.

Kesäkauden aikana Finnair lentää Budapestiin kolme kertaa päivässä. Lisäksi Krakovaan tulee kaksi ja Geneveen yksi viikkovuoro lisää.

Finnair avaa suoran, ympärivuotisen lentoyhteyden Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin 9. kesäkuuta. Lentoja on kahdesti viikossa tiistaisin ja lauantaisin. Finnair lentää heinä-elokuussa myös Kazakstanin Astanaan. Lisäksi Finnair lisää kapasiteettiaan talvelle 2018–2019 Moskovaan, Pietariin, Riikaan ja Vilnaan. Moskovaan ja Pietariin lennetään kolmesti päivässä. Riikaan ja Vilnaan Finnairilla on 19 viikkovuoroa.

Finnair lisää uusia yhteyksiä myös Tukholman Brommaan, jonne se lentää jopa seitsemän lentoa päivässä. Lisäksi Finnair laajentaa yhteistyötään ruotsalaisen BRA-lentoyhtiön kanssa. BRA aloitti maaliskuussa lennot Etelä-Ruotsiin Malmö Sturup (MMX) -kentälle. Lentoja on kuutena päivänä viikossa. BRA lentää kesällä myös Visbyhyn.

Finnair avaa toukokuussa suorat reitit myös Norjan Bergeniin ja Tromssaan. Lennot operoidaan yhteistyössä norjalaisen lentoyhtiön Widerøen kanssa. Bergeniin lennetään päivittäin, Tromssaan kerran viikossa. Finnair lisää lentoja ensi talvelle myös Reykjavikiin. Kaksi lisävuoroa viikossa tarkoittaa talvikaudella yhteensä viittä lentoa viikossa.

Kotimaassa Finnairin ensi kesän ohjelmaan lisätään kolme viikkovuoroa normaaliin kuuteen Helsingistä Kuusamoon. Uudet vuorot liikennöidään juhannuksesta syyskuun loppuun. Tulevana talvena Finnair lisää myös yhden lisävuoron Helsingistä Rovaniemelle. Lisäksi Kittilään ja Ivaloon on talvikaudella 2018–2019 luvassa suoria Finnairin lentoja, kun aiempi päivittäinen kolmiolento muutetaan kahdeksi suoraksi.

Norwegian air lentokoneen nokka.

Norwegian aloitti 26. maaliskuuta lennot Puolan Krakovaan. Uutta reittiä liikennöidään kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja perjantaisin. Lisäksi huhtikuusta lähtien Norwegian lentää Gran Canarian Las Palmasiin ympäri vuoden, kun aiemmin se operoi reittiä vain talvikaudella. Norwegian on lisännyt ajalle 26.3.–7.4. lentoja Helsingistä myös Malagaan, Alicanteen, Budapestiin, Kittilään, Nizzaan ja Mallorcalle.

Norwegian lisäsi Helsingin valikoimaansa hiljattain myös lukuisia lentoja Kreikkaan, Italiaan, Kroatiaan, Kosovoon ja Bulgariaan. Yhteensä kapasiteetti kasvoi lähes 300 000 lisäpaikalla. Pristinan, Ateenan, Kreetan ja Varnan reittejä lennetään kahdesti viikossa. Venetsiaan, Burgasiin ja Pulaan pääsee kesällä kolmesti viikossa. Dubrovnikiin Norwegian aikoo lentää Helsingistä neljä kertaa viikossa.

Lufthansa lisää kesäkaudelle neljännen päivittäisen lennon Müncheniin. Lisäksi yhtiö jatkaa talvikaudella lentojaan Munchenistä Kittilään sekä Frankfurtista Ivaloon ja Kuusamoon.

EasyJet aloitti suorat reittilennot Helsinki-Vantaalta Berliiniin 1. maaliskuuta. Lennot operoidaan päivittäin Airbusin A320 -lentokoneella ympäri vuoden. Elokuussa lentoyhtiö lisää mukaan toisen päivittäisvuoron.

Blue Air jatkaa ympärivuotisia lentojaan Helsingistä Romanian Bukarestiin kolme kertaa viikossa. Viime kesältä tuttu yhteys Croatia Airlinesilla Zagrebiin jatkuu niin ikään kolmesti viikossa. Myös Vuelingin yhteys Barcelonaan saa jatkoa viime kesän tapaan.

SAS puolestaan jatkaa Malagan-reittiään lisätyin viikkolähdöin. Kesäkuun alkupuolella SAS operoi kahdesti viikossa Malagaan, juhannuksen jälkeisestä viikosta alkaen aina elokuun toiselle viikolle neljästi.

Turkish Airlines aloitti 25. maaliskuuta säännöllisen laajarunkoliikenteen Suomesta Istanbuliin. Se lentää nyt 14 viikkolennostaan toisen päivittäislennon A330-laajarunkokoneella.

Qatar Airways taas jatkaa vuoden 2017 lopussa lisäämäänsä toista päivävuoroaan Dohaan myös kesäkauden. Päivittäislennoista toinen lennetään Boeing 787 Dreamliner -laajarunkokoneella.

Qatar airways lentokone lennossa.

***
13.4.2018: Korjattu, että kesäkauden jälkeen Finnair lentää Lissaboniin neljästi viikossa.