Skip navigation

Ota lento tunturiin! Tällaisen lentoaseman kohtaat Ivalossa

Artikkeli julkaistu
25.02.2017 klo 13:43
Keskellä villiä erämaata aukeaa ainutlaatuinen näkymä: kiitotie ja lentoasema piirtävät täydellisen suoran viivan metsän ja tunturien keskelle. Ivalon lentoasema toivottaa matkailijat tervetulleiksi todelliseen pohjolaan.

Suomen pohjoisin lentoasema kantaa myös Lapin vanhimman lentoaseman titteliä. Ivalon lentoaseman historia on ainutlaatuinen: se rakennettiin kokonaan uudelleen Lapin sodan jälkeen.

Nykyään Ivalon lentoasema on moderneilla palveluilla varusteltu portti pohjolan sydämeen. Pieni, mutta sitäkin tehokkaammin toimiva lentoasema saattaa matkustajat eksoottisiin tunturimaisemiin säästä välittämättä.

Takkatuli lämmittää varpaat ja mielen

Vaikka Ivalon lentoasema sijaitsee kylmässä pohjoisessa, tunnelma kentällä on lämmin. Suuri takka kutsuu istumaan viereen, nauttimaan kupin kaakaota ja rentoutumaan matkanteon lomassa.

Oman mausteensa takan ääreen tuovat tyylikkäät ja mukavat Ounas-tuolit, jotka ovat rovaniemeläisen Treeform-yrityksen puuseppien käsialaa.

Kuin kansainvälinen mummola

Ivalon lentokenttä on kuin suuri, kansainvälinen mummola: jalkoja voi lepuuttaa keinutuolissa ja kahvilasta leijuu tuoreen pullan tuoksu. Lahjatavaraliikkeen omistaja neuloo itse lappilaisia vauvantossuja kotiinviemisiksi.

Jalkoja voi lepuuttaa keinutuolissa ja kahvilasta leijuu tuoreen pullan tuoksu.

Silti ilmassa on kansainvälisen lentokentän ainutlaatuista taikaa. Ikkunoille kerääntyneet matkailijat haukkovat henkeään elämänsä ensimmäisen lumen edessä. Perheet lasketteluvarusteineen suuntaavat suoraan kentältä puuterilumille.

Revontulten laukkaa pohjoisessa Lapissa

Pohjoinen sijainti ja rikkumaton luonnonrauha tekevät Ivalosta täydellisen kohteen revontulista haaveilevalle. Pohjois-Lapissa revontulet näkyvät talvella parhaimmillaan jopa joka toinen yö.

– Revontulet vetävät tänne pohjoiseen valtavasti väkeä. Puhtaus ja hiljaisuus menevät nykyisin kuin kuumille kiville, lentoaseman päällikkö Jarmo Pyhäjärvi Finaviasta sanoo.

Ivalon lentoasemalta on suora bussiyhteys muun muassa Kakslauttaseen, jossa revontulet näyttäytyvät usein, ja niitä voi ihailla tunnelmallisista lasi-igluista käsin.

Pian perille

Ivalon lentoasemalta on loistavat yhteyden eri puolille Pohjois-Lappia ja lisäksi lyhyt matka Norjaan ja Jäämerelle. Suorat bussireitit takaavat sujuvan matkanteon lukuisiin kohteisiin.

Olitpa siis menossa laskettelemaan, hiihtämään, retkeilemään, pilkkimään, lumikenkäilemään, luistelemaan tai rentoutumaan, Ivalon lentoaseman kautta kuljet perille.

Tutustu Ivalon lentoasemaan tarkemmin

Matkustus