Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaa – portti PyeongChangin talviolympialaisiin

Julkaistu
05.02.2018 klo 13:37
PyeongChang -reppu
Talviolympialaiset käynnistyvät 9. helmikuuta 2018 Etelä-Korean PyeongChangissa. Suomea kisoissa edustaa 102 urheilijaa 11 eri lajissa. Finavia, Suomen Olympiakomitean virallinen yhteistyökumppani, kannustaa urheilijoita huippusuorituksiin ja toivottaa heille Helsinki-Vantaan lentoasemalla hyvää matkaa Seouliin.

Katso uusin video (7.2.2018) >

- Olemme ylpeitä saadessamme tuoda Helsinki-Vantaan lentoasemalle yhteen urheilun ja joukkuehengen ystäviä kaikkialta maailmasta. Ryhmässä hyvä yksilösuoritus kasvaa sankariteoksi – niin urheilussa kuin palvelussa, kertoo Finavian markkinointi- ja viestintäjohtaja Katja Siberg.

PyeongChangin urheilijoita

Pohjois-Euroopan verkostunein lentokenttä olympiamatkaajien suosiossa

Helsinki-Vantaan lentoasema yhdistää PyeongChangiin matkaavat kisaurheilijat ja -turistit lähtöportilleen numero 33. Pohjois-Euroopan parhaiten verkostoituneena lentokenttänä Helsinki-Vantaa tarjoaa yhteydet 20 muulle paikkakunnalle koti-Suomessa ja 140 kohteeseen eri puolilla maailmaa. Niinpä portilla tavataan varmasti myös muiden maiden kisamatkaajia.

PyeongChangin urheilijoita

- Viime päivinä Helsinki-Vantaalla on käynyt kuhina Seoulin-matkaajista – kiitos Finnairin päivittäisen suoran yhteyden. Suomalaisurheilijoiden lisäksi täällä on vieraillut muun muassa ruotsalaisia, virolaisia ja keski-eurooppalaisia olympia-atleetteja. Toivomme kaikille PyeongChangin talviolympialaisiin suuntaaville urheilijoille ja muille kisamatkustajille huikeita olympiaelämyksiä!

PyeongChangin urheilijan selkä

Helsinki-Vantaan lentoasema vastaanottaa PyeongChangin suomalaiset olympiaurheilijat myös takaisin koto-Suomeen helmikuun lopulla. Kisat päättyvät 25. helmikuuta 2018.

Suomen joukkue PyeongChangin olympialaisissa >

Pitkät olympiaperinteet saavat jatkoa myös tulevaisuudessa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on pitkät perinteet olympialaisista. Kenttä avattiin vuonna 1952 Helsingin kesäolympialaisia varten. Tuolloin upouusi lentoasema vastaanotti ja lähetti matkaan kisojen aikana liki 2 000 lentoa. Lue lisää >

Vuonna 2017 Finavia otti Helsinki-Vantaan lentoasemalla käyttöönsä matkustajabussin, joka esittelee suomalaisia olympiavoittajia. Kentällä nähtiin myös mm. olympiavoittaja Sami Jauhojärvi hiihtämässä kiitotiellä sekä opettamassa hiihdon alkeita kiinalaismiehelle, joka asui 30 päivää lentoaseman terminaalissa. Katso video >

Finavian ja Suomen Olympiakomitean välinen yhteistyö on varmistettu myös tulevina vuosina. Finavia on mukana ainakin kolmissa Aasiassa kisattavissa olympialaisissa: PyeongChangin jälkeen kilpaillaan vuonna 2020 Japanin Tokiossa ja 2022 Kiinan Pekingissä.

Katso myös:

Matkustus