Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaalle ensi vuonna maailmanluokan nimiravintoloita

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
26.04.2018 klo 07:45
Ajisen Ramen rendering2
Matkustus
Suomen ensimmäiset Ajisen Ramen, Jamie’s Deli ja Moomin Coffee avaavat ovensa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Nimekkäät ravintolat täydentävät lentoaseman laajaa palveluntarjontaa, kun käynnissä olevan terminaalilaajennuksen uusin osa otetaan käyttöön ensi vuoden alkupuolella.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Helsinki-Vantaan asema Pohjois-Euroopan parhaana ja jatkuvasti kehittyvänä lentoasemana on noteerattu myös maailman ravintolatoimijoiden piireissä. Teemme yhteistyökumppaneidemme kanssa lujasti töitä tarjotaksemme lentomatkustajillemme mahdollisimman sujuvan ja elämyksellisen asiakaskokemuksen myös ruoka- ja juomatarjonnan osalta. Otammekin ilolla vastaan nämä uudet ja markkinoillamme ainutlaatuiset ravintolakonseptit, joille vuodessa yli 20 miljoonaa matkustajaamme tarjoaa kiinnostavan kansainvälisen asiakaskunnan”, taustoittaa Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Elena Stenholm Finavialta.

Jamies Deli smoothies

Ravintoloita operoivan SSP Finlandin toimitusjohtaja Pia Jormanainen jatkaa: ”Panostamme mieluusti näihin uusiin mahtaviin ravintoloihin. Kaikki kolme ovat innovatiivisia brändejä, jotka sopivat loistavasti lentoaseman matkustajaprofiileihin. Odotamme innolla myös yhteistyötä Finavian tiimin kanssa, jotta saamme yhdessä luotua entistä paremman asiakaskokemuksen kaikille tämän hienon lentoaseman matkustajille.”

Ajisen Ramen on kansainvälinen ramen-ketjuravintola, jonka juuret ovat Kumamotossa Japanissa. Ketjulla on yli 700 ravintolaa Kiinassa ja kaiken kaikkiaan yli 800 ravintolaa eri puolilla maailmaa.

Moomin Coffee -kahvilan innoittajana on toiminut maailmalla suosittu suomalainen Muumi-satuhahmo. Kahvila tarjoaa satukirjojen Muumilaaksosta tuttuja yhdessä ruoasta nauttimisen elämyksiä mutkattomasti ja lämminhenkisesti.

Jamie’s Deli on maailmankuulun kokin Jamie Oliverin ravintola nykypäivän nopeatempoiseen elämänmenoon. Brändi on tunnettu tuoreesta, vastuullisesti tuotetusta ja terveellistä ruoastaan.

Jamies Deli

Uutuusravintolat valikoituivat Helsinki-Vantaalle sitä hallinnoivan lentokenttäyhtiö Finavian julkisen hankintakilpailutuksen tuloksena. Kilpailutuksen voittanut SSP vastaa jo entuudestaan yhteensä 11 ravintolan, kahvilan ja baarin liiketoiminnasta ja operatiivisesta pyörittämisestä Helsinki-Vantaalla.

”Kaikkien Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevien ravintoloiden kantavina voimina ovat monimuotoisuus ja laadukkuus. Kansainvälisenä lentoasemana huomioimme monien eri kansallisuuksien tarpeita ja makutottumuksia, mutta samalla pyrimme korostamaan valinnoissamme suomalaisuutta. Monista ravintoloitsijoiden kanssa yhteistyössä kehittämistämme ravintolakonsepteista huokuukin paikallisuus ja luonnonmukaisuus myös niiden ruokatarjonnassa. Lisäksi ravintolahenkilökunta niin eri ravintoloiden keittiöissä kuin salien puolella on erikoistunut ottamaan huomioon lentomatkustajien tarpeet, kuten esimerkiksi rajallisen ajankäytön”, kertoo Stenholm.

Muumikahvila houkuttelee japanilaisia ja lapsiperheitä

Moomin Coffee rendering1

”Moomin Coffee on maailman ensimmäinen Muumi-brändätty kahvila lentoasemalla. Helsinki-Vantaa on meille luonnollinen paikka, sillä muumit ovat sulattaneet erityisesti japanilaisten sydämet. Helsinki-Vantaalta taas on eniten suoria reittilentoyhteyksiä Japaniin koko Euroopasta kiitos Finnairin ja Japan Airlinesin”, sanoo SSP:n Jormanainen ja jatkaa: ”Toki muumeja rakastetaan joka puolella maailmaa, ja niinpä kaikki matkustajat ovat tervetulleita Moomin Coffee -kahvilaan – aivan kuten Muumitalon ruokapöytään.”

Japanilaismatkailijoiden määrä Helsinki-Vantalla kasvaa vauhdilla: Vuonna 2017 heitä oli jo yli 678 000, mikä oli lähes 16 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016. Samanlainen kasvutahti on jatkunut myös alkuvuonna.

#LIFEINHEL viitoitti tietä aasialaisravintolalle

Ajisen Ramen rendering1

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on panostettu erityisen paljon myös kiinalaismatkustajille suunnattuihin palveluihin, kuten kiinankielentaitoiseen henkilökuntaan, China UnionPayn ja Alipayn käyttöönottoon ja mobiilitulkkauspalveluihin. Viime syksynä #LIFEINHEL-nimisessä kampanjassa kiinalaismies asui lentoasemalla 30 päivää ja tutustui kansainvälisen vaihtomatkustajan näkökulmasta lentoasemaan ja sen palvelutarjontaan.

”Ajisen Ramen on tuttu ja suosittu monille Aasian-reissaajille. Se, että saamme tänne Euroopan toisen ja Pohjoismaiden ensimmäisen Ajisen Ramen -ravintolan, on osoitus siitä, miten Helsinki-Vantaata ja sen palveluita kehitetään asiakaslähtöisesti. Asiakaspalautteen mukaan kysyntää on juuri tällaiselle ruokatarjonnalle, mutta siihen ei vielä ole pystytty vastaamaan. Kun matkustajamäärien kasvuprosentit esimerkiksi Kiinasta, Hong Kongista, Thaimaasta, Singaporesta ja Etelä-Koreasta ovat kaksinumeroisia, odotamme ravintolalle hyvää vastaanottoa. Ravintolaan tulee 200 asiakaspaikkaa ja suomalaisen keittiön aiomme huomioida poro-ramenilla”, kertoo Jormanainen.

Tuoreus, terveellisyys ja paikalliset raaka-aineet Jamie’s Delin valtteina

Jamies Deli rendering1

”Kiitos maailmankuulun perustajansa Jamie Oliverin, Jamie’s Deli on useimmille lentomatkustajille jo tuttu nimi. Tämä on Suomen ensimmäinen Jamie’s Deli, joten lentoasema on tälle debyytille ideaalipaikka. Jamie’s Delin ruokatarjonta perustuu tuoreisiin ja paikallisesti tuotettuihin raaka-aineisiin sekä paikan päällä tehtyyn ruokaan. Tämä konsepti kulkee käsi kädessä suomalaisen luonnon kanssa ammentaen voimansa maailman parhaasta juomavedestä ja tinkimättömästä laadusta”, perustelee Jormanainen.

Jamies Deli products

***
Kuvat: SSP
Finland

Finavia tarjoaa ja kehittää lentoasemapalveluja, joiden kulmakivinä ovat turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja kustannustehokkuus. Finavian kattava 21 lentoaseman verkosto mahdollistaa kansainväliset yhteydet Suomesta maailmalle − ja maailmalta eri puolille Suomea. Helsinki-Vantaan lentoasema on Pohjois-Euroopan johtava vaihtoasema kaukoliikenteessä. Yhtiön vuoden 2017 liikevaihto oli 374 miljoonaa euroa ja konsernin henkilöstömäärä on 2700. www.finavia.fi

SSP – The Food Travel Experts, on johtava ruoka- ja juomapalveluiden tuottaja matkustus- ja liikennepaikoissa ympäri maailman. SSP toimii 140 lentoasemalla ja 280 rautatieasemalla yli 30 maassa. Yhdentoista kahvilan ja ravintolan lisäksi SSP Finland operoi Helsinki-Vantaan lentoasemalla viittä kioskia, kahta loungea sekä VIP- ja kongressipalveluja. www.sspfinland.fi, www.foodtravelexperts.com

Ajisen Ramen logo