Ohita navigaatio

2018 SKYTRAX World Airport Awards: Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
21.03.2018 klo 19:05
Helsinki Airport - SKYTRAX World Airport Awards
Yritys
Helsinki-Vantaa on äänestetty Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi 2018 SKYTRAX World Airport Awardseissa. Tulokset julkistettiin Tukholman Passenger Terminal EXPO -tapahtumassa 21.3.2018.

”On kunnia saada palkinto, josta ovat olleet päättämässä matkustajat ympäri maailmaa. Tämä todistaa mitä parhaimmalla tavalla, että kova työmme Helsinki-Vantaan asiakaskokemuksen edelleen kehittämiseksi on huomioitu. Samalla haluan lämpimästi kiittää Finavian henkilökuntaa ja kaikkia kumppaneitamme täällä Helsinki-Vantaalla: ilman heidän panostaan emme olisi koskaan saavuttaneet tätä tulosta”, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finavialta.

Finavialle on tärkeää, että Helsinki-Vantaan lentoaseman palveluja kehitetään asiakaskeskeisesti. Lentoasemalla on parhaillaan käynnissä 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jonka tavoitteena on valmistautua palvelemaan 30 miljoonaa vuosimatkustajaa.

Haluamme, että ihmiset voivat matkustaa paikasta toiseen mahdollisimman helposti. Teemme parhaamme, että matkustaminen olisi sujuvaa ja että asiakastyytyväisyytemme olisi korkealla tasolla – myös tulevaisuudessa. Tarjoamme turvallisia ja luotettavia palveluita sekä ainutlaatuisen asiakaskokemuksen. Tervetuloa kaikki tutustumaan Helsinki-Vantaan hienoon ilmapiiriin”, Haapasaari sanoo.

Vuoden 2018 World Airport Awards -tulokset perustuvat 13,73 miljoonaan lentoasemakyselyyn, jossa vastaajat edustivat yli 100 kansallisuutta. SKYTRAX:n kysely toteutettiin vuoden 2017 elokuun ja vuoden 2018 helmikuun välisenä ajanjaksona yli 500 lentoasemalla, joilla matkustajat arvioivat kokemuksiaan eri lentoasemapalveluista ja lentoasemien avaintoiminnoista, kuten lähtöselvitys, saapuminen, vaihtomatkustaminen, ostosten tekeminen, turvallisuus ja siirtyminen portille.

 2018 Best in Northern Europe award with Heikki Koski

Palkinto luovutettiin Tukholman Passenger Terminal EXPO -tapahtumassa 21. maaliskuuta 2018 Finavian digipalveluista vastaavalle (Chief Digital Officer) Heikki Koskelle.

Tervetuloa juhlistamaan kanssamme Pohjois-Euroopan parasta lentoasemaa

Torstaina 22.3.2018 klo 12-17 tarjoamme Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöportilla 29 mahdollisuuden valokuvauttaa itsensä lähtötunnelmissa Pohjois-Euroopan parhaalla lentoasemalla. Tule näppäämään hauska kuva vieraskirjaamme. Saat yhden Polaroid-kuvan* mukaan myös itsellesi. Lisäksi tarjoamme smoothien* ja toivotamme hyvää matkaa: For smooth travelling!

Helsinki-Vantaalta on Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet 145 kohteeseen ympäri maailman yli 50 lentoyhtiön lennoilla. Se on tärkeä lentoliikenteen solmukohta Euroopan ja Aasian välillä. Helsinki-Vantaalta on Aasiaan yhteensä 20 suoraa reittiä ja yli 100 lentoa viikossa. Vuonna 2017 Helsinki-Vantaan lentoasemalla vieraili 18,9 miljoonaa matkustajaa, mikä oli 9,9 % edellisvuotta enemmän. Vuonna 2018 lentoasema odottaa ohittavansa 20 miljoonan matkustajan rajapyykin.

SKYTRAX World Airport Awards -palkinnot ovat lentokenttäalan arvostetuimpia kunnianosoituksia, joita on jaettu vuodesta 1999 lähtien. Palkinnot perustuvat vuosittain tehtäviin, maailmanlaajuisesti lentoasemilla toteutettaviin asiakaskyselyihin. Palkintoja pidetään alalla yleisesti lentoasemien laadun mittareina, sillä kyselyissä arvioidaan 550 lentoaseman asiakastoimintoja ja matkustajatiloja. Kysely toimitetaan puolueettomasti, eikä lentoasemalla ole mahdollisuutta vaikuttaa kyselyyn tai palkintoihin. World Airport Awards -palkinnot tunnetaan laajasti myös nimellä Passengers Choice Awards, matkustajien valinta - palkintoina. www.worldairportawards.com

* vain rajallinen määrä