Ohita navigaatio

Maajoukkuelaskijan matkassa

Artikkeli julkaistu
20.02.2018 klo 09:00
Kristiina
Ihmisiä & Ilmailua
Lumilautailija Kristiina Nisulalle kertyy reissupäiviä helposti kolmannes vuodesta. Mukaan lautakassin lisäksi lähtee aina avoin mieli.

Pari kuukautta Euroopassa. Pistäytyminen Indonesiaan, sieltä Koreaan ja Saksan kautta Yhdysvaltoihin. Lumilautailija Kristiina Nisula, 25, kahlasi viime syksynä kolme mannerta läpi vain muutamassa kuukaudessa.

- Reissaaminen oli hullunmoista – ei tuollaista tahtia jaksa kauaa. Pitää miettiä järkevästi, mihin omat voimat riittävät. Nyt jälkeen päin olen oppinut priorisoimaan reissuja paremmin, Nisula muistelee mennyttä vuotta.

Nisula on matkustanut aktiivisesti työnsä puolesta vuodesta 2012 alkaen. Suurin osa matkapäivistä menee kilpailuissa tai harjoitusleireillä, mutta toisinaan Nisula pääsee myös palkintomatkalle – kuten Indonesiaan surffaamaan.

Jopa 150 päivää vuodesta saattaa vierähtää ulkomailla.

Hyvän olon lentoja

Nisula on tottunut matkaaja, joka pakkaa lautakassin lisäksi mukaansa pienen matkalaukun ja koneeseen tulevan repun.

- Kentällä kaikki menee aina hyvin, enemmän stressiä tuottaa siirtyminen koneesta muihin kulkuvälineisiin.

Nisula yrittää juoda paljon vettä ja liikkua edes kevyesti ennen lentoa. Hän yrittää pitää itsensä liikkeessä myös koneessa.

- Vaikka saankin välillä osakseni kummastuneita katseita, teen esimerkiksi askelkyykkyjä koneen käytävällä.

Lento on huippulaskijalle myös omaa aikaa, jolloin voi rentoutua leffan tai hyvän kirjan parissa tai esimerkiksi meditoiden.

- Paras vinkkini matkustamiseen on lähteä reissuun avoimin mielin. Matkalla saattaa tulla niin paljon muuttujia ja upeita mahdollisuuksia vastaan, ettei kannata olla liian suunnitelmallinen.

Työn perässä voi päästä vaikka Kiinan muurille, kuten kävi eräissä kutsukilpailuissa.

Reissuvinkkejä läheltä ja kaukaa

Nisula muistaa vielä hyvin ensimmäisen ulkomaan laskumatkansa, joka suuntautui Coloradon Breckenridgeen. Colorado onkin pysynyt Nisulan suosikkikohteena vuosien läpi.

- Coloradosta löytyy paljon kivoja paikkoja, joihin kannattaa ehdottomasti lähteä laskemaan. Paikat kuten Breckenridge ja Keystone ovat sympaattisia keskuksia, ja niistä löytyy monta laskettelurinnettä lähekkäin. Lisäksi Coloradossa pääsee nauttimaan ihanasta joulutunnelmasta ympäri vuoden!

Norjan Lofootit tekivät Nisulaan myös vaikutuksen – vaikka hän seikkaili siellä toisenlaisen laudan, SUP-laudan, kanssa.

- Jos suuntana on tunnetumpi lomakohde, kuten Lofootit, mietin aina, miten paikan voisi kokea uudenlaisesta näkökulmasta.

Nisulan kalenteri ei pysy pitkään tyhjänä – kevään ensimmäiset matkat ovat jo tiedossa.

- Seuraavaksi lähdemme etsimään lunta Norjaan ja Sveitsiin!

Näin pakkaat hiihto- ja lasketteluvarusteet

Lue lisää: Olympiasankareiden kyydissä lennolle