Hyppää pääsisältöön

Rajatarkastuksen laajennus valmistuu kesällä 2019

Julkaistu
10.04.2018 klo 13:41
Helsinki border control expansion
Finavia on käynnistänyt rakennustyöt laajentaakseen Helsinki-Vantaan rajatarkastustiloja ja lisätäkseen passintarkastuksen kapasiteettia. Tavoitteena on taata sujuva ja nopea vaihtomatkustus.

Rajatarkastuksen uudisosaan saadaan lisää tilaa 2 400 neliömetriä kahdessa kerroksessa. Kapasiteetti kasvaa noin 50 %. Tilat valmistuvat kesään 2019 mennessä.

Passikoppien määrä lisääntyy nykyisestä 30:sta 48:aan. Niistä kaksi valmistuu jo kesällä 2018. Automaattien määrä nousee 30:sta 41:een.

Suunnittelussa on otettu huomioon, että mahdollisesti myöhemmin tehtävät rajatarkastuksen laajennukset saadaan toteutettua mahdollisimman helposti.

Laajennus on osa Helsinki-Vantaan mittavaa kehitysohjelmaa.

Helsinki-Vantaa varautuu kasvuun

Finavian 900 miljoonan euron kehitysohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana. Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeä ja sen avulla voidaan säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa. Laajennuksen ansiosta lentoasema on valmis palvelemaan 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Lisää tietoa kehitysohjelmasta saat Finavian verkkosivuilta.

Näin toimit passiautomaatilla

Muutoksia terminaalin ja Hilton Helsinki Airportin välillä liikkuvien hotelliasiakkaiden kulkuyhteyksiin

Lue myös Rajavartiolaitos kohdentaa voimavaroja Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Matkustus