Ohita navigaatio

Suomesta maailmalle

Artikkeli julkaistu
23.01.2018 klo 09:00
Maailmalle
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentokentältä lennetään 145 kohteeseen yli 50 maassa ympäri maailman. Mitäpä jos viettäisitkin seuraavan lomasi jossakin kiinnostavassa, vähemmän tunnetussa kohteessa, kuten Afrodite-jumalattaren syntymäpaikassa tai kaupungissa, jossa aurinko paistaa 360 päivää vuodessa?

Maailmassa on valtavasti kiehtovia maita, joissa on runsaasti tehtävää ja nähtävää. Lomakohteen valitseminen voikin tuntua hankalalta. Toisaalta määränpään päättäminen voi olla yksi loman jännittävimmistä hetkistä – etenkin jos kyseessä on entuudestaan tuntematon kohde.

Helsinki-Vantaan lentokentältä lennetään jatkuvasti 145 kohteeseen ympäri maailman. Joukkoon kuuluu 120 kaupunkia Euroopassa ja Lähi-idässä, 18 kaupunkia Aasiassa ja seitsemän Amerikoissa.

Pariisin, New Yorkin ja Rooman kaltaiset kaupungit ovat tietenkin aina suosittuja lomailijoiden keskuudessa, mutta Helsinki-Vantaalta pääsee suoralla lennolla myös hieman vähemmän tunnettuihin paikkoihin. Tässä niistä muutama tutustumisen arvoinen:

Pafos, Kypros

Afrodite-jumalattaren syntymäpaikkana tunnettu Pafos on hurmaava Välimeren rantakaupunki, jossa yhdistyvät ikivanhat ja modernit piirteet. Rantaelämän ystävät viihtyvät esimerkiksi Alykesin, Faroksen ja Cape Arnautin rannoilla.

Puerto Vallarta, Meksiko

Tämä lomakohde sijaitsee Tyynen valtameren rannalla Banderasinlahdella. Rantaviivasta 42 kilometriä on hiekkarantaa. Otatpa sitten suunnaksi kaupungin eteläpuolen Conchas Chinasin tai pohjoispuolen Playa de Oron, löydät kultaisilta rannoilta kosolti ravintoloita, baareja ja merivesiuima-altaita.

Chengdu, Kiina

Jos Kiina kiinnostaa, mutta Peking ja Shanghai on jo nähty, kannattaa tutustua Sichuanin maakunnan pääkaupunkiin Chengduun. Ruokakulttuurin lisäksi Chengdu tunnetaan pandakarhujen tutkimuskeskuksesta.

Eilat, Israel

Lämpimässä viihtyvän kohdevalinta on Eilat, jossa aurinko paistaa kesimäärin 360 päivänä vuodessa. Vuorten ympäröimä kaupunki sijaitsee Punaisenmeren rannalla. Kyseessä onkin yksi maailman parhaista sukelluslomakohteista.

Nagoya, Japani

Toyota-automerkin ja flipperiä muistuttavan pachinko-pelin syntymäpaikka Nagoya on Japanin neljänneksi suurin kaupunki. Nagoyassa on paljon hyviä museoita sekä temppeleitä, ja aikaa voi viettää shoppailun lisäksi kaupungin viheralueilla ja huolella hoidetuissa puistoissa.

Etsi Helsinki-Vantaalta lähtevät suorat lennot

Lue lentoviinien valinnasta