Skip navigation

Finavia isännöi 2018 Airport Food & Beverage (FAB) -tapahtumaa Helsingissä

Artikkeli julkaistu
07.06.2018 klo 09:00
FAB2018
Seitsemäs vuotuinen FAB-konferenssi järjestetään 20.–21. kesäkuuta 2018 ensimmäistä kertaa Suomessa. Maailman huippulentokenttien, ravintolapalveluiden ja ruoka- ja juomabrändien edustajat kokoontuvat Helsinki-Vantaalle verkostoitumaan ja keskustelemaan muiden alan ammattilaisten kanssa.

Finavia on viime vuosina kehittänyt vahvalla otteella ruoka- ja juomatarjontaansa ja osallistunut aktiivisesti matkailualan ravitsemuspalveluita koskevaan keskusteluun. Vuonna 2016 yhtiö järjesti myös ACI Commercial -tapahtuman, joka oli menestys.

– Muun muassa tämän aktiivisuuden vuoksi tulimme FAB-tapahtumaa järjestävän The Moodie Davitt Report -julkaisun kanssa samaan johtopäätökseen: FAB:n järjestäminen Helsinki-Vantaalla olisi todellinen ”match made in HEL”, toteaa Finavian kaupallinen johtaja Elena Stenholm.

Tapahtuma on Finavialle hieno tunnustus F&B-toimialan osaamisesta ja mahdollisuus näyttää, mitä tarjottavaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Helsingillä ja Suomella on ravitsemusalalle.

Ruoka ja juoma taiteenlajina

Stenholmin mukaan Finavia on oppinut kumppanuuksiensa kautta paljon lentomatkustajien ruoka- ja juomatarpeista, kansainvälisistä brändeistä sekä toimialan prosesseista ja vaatimuksista.

– Ruoan ja juoman tarjoaminen lentoasemilla on aivan oma taiteenlajinsa. Ravintoloiden täytyy huomioida kentän erityispiirteet, kuten turvallisuusvaatimukset ja asiakkaiden vaihtelevat tarpeet esimerkiksi kansallisuuden, asiakassegmentin ja vaikkapa matkustajan käytettävissä olevan ajan mukaan.

Stenholm korostaa, että Finavia pyrkii kumppaneidensa kanssa tarjoamaan lentomatkustajille mahdollisimman sujuvan ja mieleenpainuvan asiakaskokemuksen myös ruoan ja juoman osalta.

– Toivotamme Helsinki-Vantaalle tervetulleeksi uudenlaiset ravintolakonseptit, joita ei ole ennen nähty markkinoillemme. Vuosittainen 20 miljoonan kansainvälinen matkustajavirta on kiinnostava asiakaskunta mille tahansa ravintolalle.

Suomalaiset konseptit esillä

Finavia haluaa omalta osaltaan päästä tarjoamaan FAB-tapahtumassa esimerkiksi paikallisia ruokaelämyksiä.

– Odotamme innolla, että saamme esitellä kumppaneidemme kanssa tehdyn yhteistyömme tuloksia. Olemme yhdessä luoneet paikallisuutta ja suomalaisuutta huokuvia konsepteja, joihin kumppanimme ovat lisänneet viimeisen silauksen. Tarjonnan perusta on tuoreista, lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettu ruoka ja juoma. Tämä konsepti istuu Suomeen hyvin, sillä meillähän on puhdas luonto ja maailman paras juomavesi, Stenholm jatkaa.

Finavia on myös ehdolla FAB-palkinnon saajaksi neljässä kategoriassa.

– Olemme ehdokkuuksista iloisia ja ylpeitä. Toivomme, että pääsemme kertomaan, mitä olemme saavuttaneet menestyksekkään #LIFEINHEL-markkinointikampanjamme avulla, ja miten olemme kehittäneet asiakaspalvelun tasoa esimerkiksi CX Academyssa, Stenholm kertoo.

Tämän vuoden FAB-tapahtumaan kuuluu kierros Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Osallistujat tutustuvat lentokenttään ruokakohteena ja vierailevat eniten tunnustusta keränneissä F&B-ravintoloissa. Yhdessä kumppaneidemme SSP:n ja HMSHostin kanssa hemmottelemme vieraitamme tarjoamalla paikallisia makuja ja designia, kertoo Finavian F&B-kehityksestä vastaava kaupallinen päällikkö Satu Orismaa.

Kasvua näkyvissä

Helsinki-Vantaan lentoasema pyrkii aina lunastamaan ja jopa ylittämään asiakaslupauksensa ”For Smooth Travelling”, mikä tekee lentoasemasta houkuttelevan niin matkustajille kuin kansainvälisille ravintola-alan toimijoille.

– Olemme lentoasemana paitsi luotettava myös kunnianhimoinen, mitä tulee asiakaskokemuksen kehittämiseen. Tarjoamme ravintolayrityksille kiinnostavan, kansainvälisen matkustajaprofiilin ja lupaavat tulevaisuuden näkymät. Keskeinen sijaintimme Euroopan ja Aasian välisen liikenteen solmukohdassa enteilee nopeaa kasvua. Uskon, että siksi olemme niille erittäin kiinnostava kumppani, Stenholm summaa.

Tutustu Helsinki-Vantaalle ensi vuonna avattaviin ravintoloihin

Lue lisää Helsinki-Vantaan matkustajamäärästä

Raportointi