Ohita navigaatio

KfW IPEX-Bank rahoittaa Helsinki-Vantaan lentoaseman laajentamista

Artikkeli julkaistu
26.06.2019 klo 10:51
Havainnekuva uudesta T2-laajennuksesta
Vastuullisuus
Finavian kokonaisinvestointi on noin 1 miljardi euroa, josta KfW IPEX-Bank rahoittaa osan 95 miljoonan lainalla. Helsinki-Vantaan kehitysohjelma käynnistyi vuonna 2014, ja sen on tarkoitus olla valmis vuonna 2022.

Nyt alkava neljäs vaihe koskee terminaali 2:n laajentamista ja modernisointia. Lentoasemalle rakennetaan muun muassa täysin uudistuneet lähtöselvitys- ja turvatarkastustilat sekä matkatavaroiden luovutustilat. Lisäksi perustetaan multimodaali matkakeskus, jonka tavoitteena on parantaa lentoaseman ja julkisen liikenteen yhdistymistä.

- Lentoasemien rahoittaminen keskeisinä liikennekeskuksina, hubeina, on liiketoimintamme ydintä, kertoo KfW IPEX-Bankin infrastruktuuri-sektorista vastaava hallintoneuvoston jäsen Andreas Ufer.

- Osallistumalla rahoittamiseen vahvistamme Helsinki-Vantaan lentoaseman kasvu- ja innovaatiopotentiaalia. Alueella on merkittävää potentiaalia muillakin markkinoilla. Näemme itsemme ongelmanratkaisijana ja infrastruktuuriin erikoistuneena sijoittajana myös Pohjois-Euroopassa, hän jatkaa.

Finavian liiketoiminnan painopiste on kestävässä ja vastuullisessa toiminnassa. Yhtiön Ilmasto-ohjelman ansiosta Finavian lentoasemat ovat hiilineutraaleja. Ilmasto-ohjelma koostuu useista eri päästöjen vähentämiseen tähtäävistä toimenpiteistä. Tällaisia ovat esimerkiksi sataprosenttisesti uusiutuvan energian käyttämisestä sähkönkulutuksessa ja kenttäajoneuvojen polttoaineissa sekä ylipäätään energiatehokkuuden parantamisesta kaikessa toiminnassa.

- Olemme Pohjoismaiden parhaiten verkottunut lentoliikenteen keskus. Tavoitteenamme on tarjota eurooppalaisille ja aasialaisille matkustajille hyviä ja sujuvia yhteyksiä maailmanlaajuisesti. Me haluamme erottua tarjoamalla poikkeuksellisen hyvän asiakaskokemuksen ja toimimalla vastuullisesti Helsinki-Vantaalla ja alueellisilla lentoasemillamme, sanoo Finavian talousjohtaja Niclas Köhler.

Tällä sijoituksellaan KfW IPEX-Bank on asemoinut itsensä intrastruktuurin rahoittajaksi eurooppalaisilla markkinoilla osallistuen samanaikaisesti ympäristön ja ilmaston suojeluun.

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma

Finavian ilmasto-ohjelma

Lähde: KfW IPEX-Bank lehdistötiedote 5.6.2019