Skip navigation

Paljon matkustajia liikkeellä pääsiäisenä Helsinki-Vantaalla

Julkaistu
16.04.2019 klo 09:46
Perhe Helsinki-Vantaan käytävällä menossa lähtöportille.
Pääsiäinen on suosittua matkustusaikaa, joten lentoasemalle saapumiseen on nyt syytä varata hyvin aikaa. Kiirastorstain (18.4.) ennustetaan olevan erityisen vilkas lähes koko päivän.

Lentäen pääsiäisen viettoon lähtevien suositellaan varaamaan riittävästi aikaa pysäköintiin, matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen. Pyydämme matkustajia tulemaan lentoasemalle ajoissa 17.-19. huhtikuuta erityisesti, jos lento lähtee aamulla kello 6-9 tai iltapäivällä kello 15–18.

  • Omalla autolla saapuvien kannattaa varata pysäköintipaikka etukäteen varmistaakseen paikan toivomaltaan pysäköintialueelta. Terminaali 2:n lähimmät pysäköintipaikat löytyvät P3- ja P5 -pysäköintihalleista. Ajoreiteissä ja pysäköinnissä on muutoksia Helsinki-Vantaan laajennustöiden vuoksi.
  • Terminaalin ovien edessä saa pysähtyä vain hetkellisesti matkustajien jättämiseksi. Saapuvia matkustajia ei saa noutaa terminaalin edestä, jotta terminaalin eteen ei synny ruuhkaa.
  • Terminaali 2:n taksiasema on muuttanut ulko-ovien edestä terminaalin pohjakerrokseen. Uudelle taksiasemalle pääsee rullaportailla ja hissillä tuloaula 2A:ssa sijaitsevan Burger Kingin kohdalta. Taksiasema sijaitsee säältä suojassa kerrosta alempana P-kerroksessa. Taksiliikenteen muutoksista voit lukea täältä.
  • Bussit eivät enää aja lähtevien tasolle, vaan sekä jättävät että ottavat matkustajat kyytiin saapuvien tasolla. Katso uudet laiturien paikat kartalta.

Katso myös muut vinkit sujuvaan matkustamiseen:

Mitä saa viedä turvatarkastuksen läpi, ja mitä ei

Näin pakkaat sukset, laudat, lumivyörypakkaukset ja hiihtovoiteet oikein

Matkustus