Skip navigation

Premium-pysäköinti on siirtynyt P3-halliin

Artikkeli julkaistu
16.01.2019 klo 11:50
Kuva pysäköintihallissa pysäköidyistä autoista
Pysäköintihalli P1/P2 puretaan osana Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennusta, mikä aiheuttaa muutoksia pysäköinnissä.

​P1-hallin premium-paikkoja korvaa väliaikaisesti premium-pysäköinti P3:n 1-tasolla. Premium-parkkiin ajetaan P3:n B-puolelta. Halli sijaitsee terminaali 1:n edustalla. Sieltä Terminaali 2:een on matkaa noin 300 metriä, terminaali 1:een muutamia kymmeniä metrejä. Matkan pääsee taittamaan kuivin jaloin P3:n A-puolelta lähtevän tunnelin kautta.

pysakointikartta

Premium-pysäköinti on ensimmäinen pysäköintialue lentoasemalle saavuttaessa ja siellä on varmimmin vapaata tilaa. Paikkoja voi myös varata ennakkoon. Hallissa on opastus vapaille paikoille, ja sieltä löytyy myös sähköautojen latauspisteitä.

Parkkihalli P1/P2 suljettiin pysyvästi 7. tammikuuta 2019. Terminaali 2:n laajennuksen ja Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden sisäänkäynnin tieltä purettavan hallin sijaan matkustajia palvelevat nyt parkkihallit P3 ja P5 sekä ulkopaikoitusalue P4. Ensi vuonna valmistuu uusi pysäköintihalli, johon tulee 2000 pysäköintipaikkaa. Laajennustyöt ja uusi sisäänkäynti ovat osa Finavian miljardin euron kehitysohjelmaan, jonka tarkoitus on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Pohjois-Euroopan johtavana lentoasemana.

Lue lisää pysäköinnin muutoksista alkuvuonna 2019

Lisätietoja terminaali 2:n laajennustöiden vaikutuksista

Katso lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta

T2 laajennus boiler plate
Matkustus