Skip navigation

Sichuan Airlines aloittaa lennot Chengdun ja Helsingin välillä 16. syyskuuta alkaen

Artikkeli julkaistu
10.09.2019 klo 10:58
Sichuan Airlinesin lentokone nousemassa taivaalle.
Kiinalainen lentoyhtiö Sichuan Airlines liikennöi Sichuanin maakunnan pääkaupungin Chengdun ja Helsingin välistä reittiä kahdesti viikossa. Suoraa reittiyhteyttä lennetään maanantaisin ja perjantaisin vaihtoyhteydellä Kööpenhaminaan ja takaisin.

Lentokone jatkaa matkaansa Helsingistä Kööpenhaminaan. Reittiä liikennöidään Airbus A330-lentokoneella, jossa on 34 business-luokan ja 256 economy-luokan istuinta. Saapumisaika Helsinkiin on aamulla kello 6.00 paikallista aikaa ja lento Kööpenhaminaan lähtee kello 8.35 saapuen takaisin Helsinkiin kello 13.35. Lento Chengduun Helsingistä lähtee kello 15.45.

Sichuan Airlines aloitti lennot Kööpenhaminaan joulukuussa 2018 ja sisällyttää nyt Helsingin reittiinsä. Lennot Helsingin ja Kööpenhaminan välillä lennetään Non-Schengen lentoina, joten matkustajilla tulee poikkeuksellisesti olla passi mukana lennoilla Tanskaan ja Tanskasta. Helsingin ja Kööpenhaminan lisäksi Sichuan Airlines liikennöi suoraan Moskovaan, Pietariin sekä välilaskulla Prahaan ja Zurichiin. Kaikki Sichuan Airlinesin Euroopan lennot lähtevät Chengdusta.

”Tämä on Finavialle ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle tärkeä askel. Helsinki-Vantaalla on nyt kahdeksan kohdetta Kiinassa, neljällä eri lentoyhtiöllä”, sanoo Helsinki-Vantaan johtaja Joni Sundelin.

”Olemme iloisia valitessamme Suomen reittikohteeksemme Euroopassa ja yhdistäessämme Sichuanin yhteen suurimmista lentoliikenteen solmukohdista Euroopan ja Aasian välillä. Sichuan Airlines tarjoaa matkustajille korkealaatuista ja mukavaa matkustamista”, sanoo Sichuan Airlinesin apulaisjohtaja Li Guang.

Chengdu on Sichuanin maakunnan pääkaupunki ja yksi kolmesta väkirikkaimmista kaupungeista läntisessä Kiinassa Chongqingin ja Xi’anin lisäksi. Noin 11 miljoonan asukkaan Chengdu on Lounais-Kiinan poliittinen ja taloudellinen keskus. Sichuan Airlines on kolmas kiinalainen lentoyhtiö, joka on aloittanut liikennöinnin Kiinasta Suomeen. Vuoden 2019 aikana Tibet Airlines ja Juneyao Air aloittivat lennot Helsinki-Vantaalle.

Sichuan Airlines Co., Ltd. perustettiin vuonna 2002. Sen edeltäjä Sichuan Airlines Company perustettiin syyskuussa 1986 ja se aloitti liikennöinnin 14. heinäkuuta 1988. Sichuan Airlines on osa Sichuan Airlines Groupia. Vuoteen 2019 mennessä Sichuan Airlinesilla on yli 153 Airbus-konetta ja 300 reittiä. Lisäpalveluita ja -kohteita tarjotaan vuosi vuodelta lisääntyvien codeshare-sopimusten kautta.

Korjattu uutista 13.9. Lähtöaika Helsingistä Chengduun on kello 15.45.

Matkustus