Skip navigation

Uusi yhteys Shanghaihin: Juneyao Airin reittiavausta juhlittiin Helsinki-Vantaalla

Artikkeli julkaistu
28.06.2019 klo 09:00
Juneyao airplane getting a water salute.
Kasvava kiinalaislentoyhtiö valitsi Helsingin ensimmäiseksi reittikohteekseen Euroopassa. Uusi päivittäinen reitti Helsingin ja Shanghain välillä vahvistaa entisestään Suomen ja Kiinan välisiä hyviä lentoyhteyksiä.

Juneyao Airin ensimmäinen lento Helsinki-Vantaalle saapui Shanghain Pudongin lentoasemalta 28. kesäkuuta varhain ennen aamuviittä. Yhtiön uusi Boeing 787-9 Dreamliner -lentokone tuo nyt joka aamu matkustajia Shanghain sykkeestä keskelle Suomen kesää. Helsinki-Vantaalta Juneyao Airin kone lähtee kesäkaudella takaisin kohti Itä-Kiinan metropolia joka päivä klo 14.20 tunnuksella HO1608.

Vuonna 2006 perustettu Juneyao Air on yksi Kiinan suurimmista yksityisessä omistuksessa olevista lentoyhtiöistä. Se lentää jo yli 120 kohteeseen, omistaa 72 lentokoneen laivaston ja on Star Alliance -lentoyhtiöallianssin Connecting Partner.

Joni Sundelin kättelee Juneyaon edustajaa.

– Olemme erityisen iloisia siitä, että Juneyao Air valitsi Helsinki-Vantaan ensimmäiseksi kohteekseen Euroopassa. Kiinan ja Suomen välisten lentomatkustajien määrä on kasvanut viime vuosina. Uusi suora reitti on jälleen osoitus siitä, että Pohjolan ja Aasian välisille kaukolennoille on kysyntää. Sujuvat jatkoyhteydet sekä Helsingistä että Shanghaista parantavat Suomen saavutettavuutta, mikä on hienoa matkailun ja liike-elämän kannalta”, kertoo avajaistilaisuudessa puhunut Helsinki-Vantaan lentoasemajohtaja Joni Sundelin.

Juneyao

Yhteistyö Finnairin kanssa lisää sujuvia vaihtoyhteyksiä

Helsingistä lähtevät matkustajat pääsevät Shanghaista kätevästi Juneyaon jatkolennoille eri puolille Kiinaa sekä muun muassa Singaporeen ja Melbourneen.

Finavian edustaja ja Juneyaon edustaja kättelevät.

Yhteyksiä parantaa Juneyao Air ja Finnairin aloittama codeshare-yhteistyö, joka tarjoaa Juneyaon matkustajille saumattomat jatkoyhteydet Helsingistä Finnairin lennoille Ivaloon, Rovaniemelle, Kemiin, Kuopioon ja Ouluun.

Finnairin Kiinan-verkostoon uusi codeshare-sopimus puolestaan lisää kahdeksan uutta kohdetta: Finnairin asiakkaat voivat lentää Juneyao Airin jatkolennoilla Shanghaista Harbiniin, Shenyangiin, Dalianiin, Qingdaoon, Xi'aniin, Chongqingiin, Kunmingiin, Xiameniin ja Fuzhoon. Lisäksi Finnairin lentokoodi AY lisätään Juneyao Airin reiteille Nanjingin ja Xi'anin sekä Chongqingin ja Zhangjiajien välillä.  

Juneyao

– Monilla pohjoismaisilla ja eurooppalaisilla yrityksillä on aluetoimisto Shanghaissa, ja monet matkustajat Shanghaissa ja muualla Itä-Kiinassa ovat kiinnostuneet kätevistä lentoyhteyksistä Pohjolaan ja muualle Eurooppaan. Olen ylpeä uudesta lentoreitistä, joka yhdistää nämä kaksi dynaamista ja innovatiivista seutua toisiinsa. Uusi lentoyhteys tukee yritystoimintaa, turismia ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta alueiden välillä, sanoo Juneyao Airin johtaja Wang Junjin

Juneyao lentokone takaapäin.

 

Thumbnail from the video with title Juneyao inaugural flight at Helsinki Airport

Video: Juneyaon ensilento saapuu Helsinki-Vantaalle

Lue lisää lentoyhtiöstä

Matkustus