Skip navigation

Helsinki-Vantaan lentoyhtiöt: Juneyao Air

Artikkeli julkaistu
23.05.2019 klo 09:09
Juneyao Air lentokone kiitotiellä.
Helsinki-Vantaalta avautuu suora yhteys Shangaihin, kun kiinalainen lentoyhtiö Juneyao Air aloittaa lentonsa Suomeen kesäkuussa 2019. Juneyao Air on tytäryhtiö yhdelle Kiinan suurimmista pörssiyhtiöistä.

1. Juneyao Airlines on Shanghaissa Pudongin ja Hongqiaion kansainvälisillä lentokentillä toimiva lentoyhtiö. Juneyao Air aloittaa päivittäiset lennot Helsinki-Vantaalta Pudongin kansainväliselle kentälle kesäkuussa 2019. Lennot operoidaan Boeing 787-9 Dreamliner -koneilla.

2. Helsinki on lentoyhtiön ensimmäinen kohde Euroopassa. Juneayo Airin lisäksi myös muut Helsinki-Vantaalla aloittavat kiinalaiset lentoyhtiöt, kuten Tibet Airlines, ovat valinneet Suomen ensimmäiseksi päämääräkseen Euroopassa. Uusien yhteyksien myötä Helsingin lentokentällä on 51 viikoittaista suoraa lentoa Kiinaan ensi kesänä.

3. Juneyao Airlines on osa Shanghai Juneyao Groupia, joka on yksi Kiinan 100 suurimmasta yksityisestä yrityksestä. Lentoliikenteen lisäksi suuryrityksen pääaloja ovat rahoituspalvelut, nykyaikainen kulutus, koulutuspalvelut ja tieteelliset innovaatiot.

4. Lentoyhtiö lensi ensilentonsa 25. syyskuuta 2006, ja jo kesäkuuhun 2013 mennessä Juneyao Airlinesilla oli omistuksessaan 35 Airbus A320 -lentokonetta. Lentoyhtiö omistaa Kiinan nuorimman koneiston: lentokoneiden keski-ikä on vain 2,5 vuotta.

5. Juneyao lentää pääasiassa Kiinan sisäistä matkustaja-, rahti- ja postiliikennettä sekä liike- ja matkailulentoja sekä lentoja Hongkongiin, Macaoon ja naapurimaihin. Yhtiön lentoreitit kattavat yli 71 kohdetta, kahdeksassa eri maassa. Juneyao Air tekee myös Connecting Partner -yhteistyötä lentoyhtiöallianssi Star Alliancen kanssa.

Ihmisiä & Ilmailua Matkustus