Skip navigation

Villi pysäköinti jumiuttaa lentoaseman autoliikennettä terminaali 2:n edessä

Artikkeli julkaistu
13.02.2019 klo 10:07
Terminaali 2 pysäköinti
Helsinki-Vantaalla saadaan harmaita hiuksia yksityisautoilijoista, jotka jättävät autonsa parkkiin terminaalin pääovien eteen kieltomerkeistä huolimatta.

– Väärin pysäköidyt autot vievät tilaa terminaalin edestä ja jonouttavat sisäänajoliikenteen lentoasemalle. Olemme huolissamme, että tilanne voi aiheuttaa jossain vaiheessa jopa lennolta myöhästymisiä, kertoo Helsinki-Vantaan liikennepalveluista vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Villi pysäköinti on noussut nyt isoksi ongelmaksi, kun samaan aikaan terminaalin edustalla ovat käynnissä rakennustyöt. Työmaiden vuoksi ajokaistoja on jouduttu kaventamaan, mikä entisestäänkin lisää ahtautta matkustajien jättöpaikoilla.

Tuleva viikonloppu käynnistää yhden vuoden vilkkaimmista lomasesongeista, jolloin myös autoliikenne kentälle kasvaa. Jouhevan auto- ja taksiliikenteen varmistamiseksi Finavia pyytää kaikkia saattajia ja vastaanottajia pysäköimään Pikaparkkiin, joka sijaitsee P3-paikoitushallissa.

Maksuton pysäköinti Pikaparkissa helmikuun ajan

– Helmikuussa tarjoamme ilmaisen pysäköinnin tunnin ajaksi Helsinki-Vantaan Pikaparkkiin. Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi etua hyödykseen. Se sujuvoittaisi terminaalin edustan liikennettä koko hiihtolomasesongin ajan. Maksuton pysäköinti on voimassa helmikuun loppuun asti, Isomäki sanoo.

Normaalisti pysäköinti Pikaparkissa maksaa yhden euron kymmeneltä minuutilta eli kuusi euroa tunnilta. Pikaparkista voi ajaa ulos maksutta, jos pysäköinti kestää alle kymmenen minuuttia.

Ajoissa lennolle 14.–17.2.

Talvilomille lähtö käynnistyy torstaina 14. helmikuuta, kun perheet suuntaavat hiihtomatkoille Lappiin ja Keski-Eurooppaan sekä aurinkolomille kaukokohteisiin.

Kaikkia matkustajia pyydetään varaamaan riittävästi aikaa lentoasemalle saapumiseen, lähtöselvitykseen ja matkatavaroiden jättöön sekä turvatarkastukseen. Ajoissa kannattaa tulla erityisesti torstaista sunnuntaihin, kun lento lähtee aamulla kello 6-9 tai iltapäivällä kello 15–18.

Finavian verkkosivuilta saa ohjeita suksien, lumilautojen ja muiden hiihtotavaroiden pakkaamiseen. Suositeltavaa on myös varata ennakkoon parkkipaikka autolle talviloman ajaksi.

 

T2-laajennus boilerplate
Matkustus