Ohita navigaatio

Finavia tiukentaa maskiohjettaan – lentoasemalla tempaus turvallisen matkustamisen puolesta

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
13.10.2020 klo 10:39
Arkistointipäiväys
A passenger service person gives a mask for a passengers
Matkustus
Finavia edellyttää tiistaista 13. lokakuuta 2020 alkaen, että kaikki matkustajat ja muut lentoasemilla asioivat käyttävät kasvomaskia koko ajan kentällä liikkuessaan.

Finavia julkaisi maskin käyttöä koskevan suosituksen viisi kuukautta sitten, 12. toukokuuta 2020. Aikaisempaa tiukemmalla koronaohjeella yhtiö haluaa suojata matkustajia ja lentoaseman henkilökuntaa sekä samalla kiinnittää huomiota siihen, että turvallinen matkustaminen on mahdollista.

Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki on huolissaan siitä, että koronapandemian tuomat tiukat matkustusrajoitukset ovat käytännössä tyrehdyttäneet lentoliikenteen ja samalla Suomen elinkeinoelämälle tärkeät ulkomaan yhteydet.

- Suomi on saari. Maamme tarvitsee hyviä lentoyhteyksiä voidakseen edistää kauppasuhteita ja vientiä. Hyvinvointimme ja kilpailukykymme on täysin riippuvainen ulkomaankaupasta, eikä kotimainen matkailukysyntä paikkaa kansainvälisen turismin tuomaa elinkeinotuloa. Ilman lentoyhteyksiä olemme pulassa, Mäki jatkaa.

Finavia järjestää maskipäivän turvallisen matkustuksen puolesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistaina 13. lokakuuta. Yhtiö jakaa ilmaiseksi kasvomaskin niille matkustajille, joilla suojainta ei ole.

Mäen mukaan maskien hankinta ja niiden pakkaaminen lennolle mukaan on tänä päivänä tärkeä osa matkalle valmistautumisen rutiineja. Maskeja on myynnissä lentoasemalla useissa myymälöissä ja kioskeissa.

- Tarjolla on hyvä valikoima suu-nenä-suojaimia kertakäyttömaskeista pestäviin Muumi-kangasmaskeihin asti. Helsinki-Vantaalle asennettiin syyskuun alussa Suomen ensimmäinen maskiautomaatti. Se sijaitsee heti terminaalin sisäänkäynnin lähistöllä, Mäki vinkkaa.

Finavia käynnisti tehostetut siivoukset, desinfioinnin ja koronaviestinnän jo tammikuussa ja on aktiivisesti ottanut käyttöön uusia toimenpiteitä pitkin vuotta.

- Teemme koko ajan työtä sen eteen, että hygieniatasomme olisi Euroopan parhaita. Esimerkiksi elokuussa käynnistimme Helsinki-Vantaalla pilotin, jonka tavoitteena on tehostaa turvatarkastuslaatikoiden puhdistusta UVC-teknologian avulla. Tulokset ovat olleet rohkaisevia, ja laitteita on nyt hankittu myös Rovaniemen ja Oulun lentoasemien turvatarkastukseen, kertoo Mäki.

Maskin käyttöä ei edellytetä alle 7-vuotiailta, eikä silloin jos henkilön terveydelliset syyt estävät sen.

Lue lisää

Katso täältä usein kysytyt kysymykset ja vastaukset liittyen lentomatkustamiseen koronan aikana

Lue täältä mitä toimenpiteitä Finavia on tehnyt lentoasemillaan koronan leviämisen estämiseksi

Päivitys 13.10. klo 15.00: Maskin käyttöä ei edellytetä alle 7-vuotiailta, eikä silloin jos henkilön terveydelliset syyt estävät sen.