Skip navigation

Helsinki-Vantaa on yksi maailman kyberturvallisimmista lentoasemista

Artikkeli julkaistu
19.02.2020 klo 10:00
Pictures of a hand holding a phone
Verkkosivujen ja mobiilisovellusten turvallisuuden osalta Helsinki-Vantaan lentoasema kuuluu maailman lentoasemien kärkeen, kertoo kyberturvallisuusyritys ImmuniWebin tuore tutkimus.

Sadan kansainvälisen lentoaseman vertailussa löytyi kolme lentoasemaa, jotka läpäisivät kaikki testin osiot ilman yhtäkään isoa puutetta Helsinki-Vantaa, Amsterdamin Schiphol sekä Dublin.

ImmuniWebin mukaan kärkikolmikko näyttää toiminnallaan kiitettävää esimerkkiä paitsi koko ilmailualalle, myös muille toimialoille.

Turvallisuus on ykkönen

Jopa 97 prosenttia tutkittujen lentoasemien verkkosivuista sisälsi vanhentunutta verkko-ohjelmistoa, ja noin kolmannes mobiilisovelluksista ei salannut lähtevää dataliikennettä. Tulokset osoittavat, miten tärkeää kyberturvallisuuteen panostamisen on.

– Turvallisuus on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme digitaalisten kanavien kehittämisessä. Lentoasemayhtiönä meidän tulee varmistaa, että esimerkiksi varauspalvelumme ovat turvallisia, jotta asiakkaiden maksutiedot pysyvät suojassa eikä niitä voi väärinkäyttää, sanoo kehityspäällikkö Carita Närvänen Finavialta.

Tutkimuksen tulokset kertovat Finavian jatkuvan kehitystyön onnistumisista Helsinki Airport -mobiilisovelluksessa sekä yhtiön verkkosivuilla.

– Digitaalisista kanavista saamamme palaute koskee usein käyttäjille näkyviä ominaisuuksia, kuten palvelun designia ja käytettävyyttä. On hienoa, että saamme tunnustusta myös asioista, jotka eivät näy asiakkaille, mutta joilla on heihin merkittävä vaikutus, Närvänen sanoo.

Lue lisää tutkimuksen tuloksista ImmuniWebin sivuilta (englanniksi).

Raportointi