Ohita navigaatio

Italiasta ja Liettuasta saapuvat matkustajat karanteenisuosituksen piiriin 28.8. alkaen

Artikkeli julkaistu
28.08.2020 klo 16:38
Arkistointipäiväys
Asiakaspalveluhenkilö jakaa ohjetta lentoasemalla
Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti Finavia on koronaviruksen estämiseksi muuttanut matkustaja- ja kenttäprosessejaan ja jakaa perjantaista 28. elokuuta alkaen THL:n karanteeniohjetta Italian- ja Liettuan-lentojen tuloporteilla.

TÄMÄ TIEDOTE ON ARKISTOITU – Ajantasaiset koronatiedot löydät täältä.

Italia ja Liettua eivät kuulu Suomen hallituksen asettamien matkustusrajoitteiden alaisiin maihin, mutta ne kuuluvat THL:n liikennevalomallin mukaisiin oransseihin tai punaisiin maihin. Tällä hetkellä Italiasta ja Liettuasta saapuville matkustajille ei tehdä rajatarkastusta, mutta heille tulee antaa THL:n ohje 14 vuorokauden omaehtoisesta karanteenista ja joukkoliikenteen välttämisestä. Matkustajat saavat Finavialta myös THL:n yleisohjeen.

Ne matkustajat, jotka saapuvat matkustusrajoitteiden alaisista maista, saavat jatkossakin THL:n karanteeni- ja yleisohjeet Rajavartiolaitokselta passintarkastuksessa. Ohjeet ovat saatavilla myös Finavian yleisneuvontapisteissä.

Niin sanotuista vapaan matkustuksen maista saapuvat matkustajat saavat THL:n yleisohjeen ja oirearviolomakkeen, jonka jakamisesta Finavia huolehtii tuloauloissa. Oireista ilmoittavat matkustajat ohjataan Vantaan kaupungin terveysinfopisteelle elokuun alussa alkaneen prosessin mukaisesti.