Ohita navigaatio

Matkustusrajoituksia puretaan vähitellen – näin matkustat turvallisesti Finavian lentoasemilla

Artikkeli julkaistu
11.05.2020 klo 08:30
Arkistointipäiväys
Teksti, jossa lukee "muista turvavälit"
Matkustus
Koronaviruspandemian aiheuttamia rajoituksia matkustamiseen puretaan Suomessa vähitellen. Finavia suosittelee vahvasti, että matkustajat käyttäisivät maskia lentoasemalla liikkuessaan.

TÄMÄ TIEDOTE ON ARKISTOITU – Ajantasaiset koronatiedot löydät täältä.

13. heinäkuuta alkaen matkailu vapautuu ensisijaisesti maista, joissa uusia koronavirustartuntoja on viimeisen kahden viikon aikana todettu enintään 8 tapausta 100 000 henkilöä kohden. Tämä tarkoittaa, että näistä maista saapuvien matkustajien ei tarvitse noudattaa Suomeen saapuessa omaehtoista karanteenia tai kulkea sisärajatarkastuksen kautta.

Matkailun vapauttamista harkitaan myös maista, joissa koronavirustartuntojen määrä on selkeästi vähentynyt ja jatkuvasti laskussa.

Matkustusrajoitukset kohdemaissa voivat vaihdella, joten matkustajan tulee tarkistaa kohdemaan mahdolliset maahantuloon ja karanteeniin liittyvät ohjeistukset ennen matkalle lähtöä.

Valtioneuvosto ei toistaiseksi suosittele vapaa-ajan matkustamista maihin, joissa koronavirustilanne ei ole vielä helpottanut. Lue THL:n ohjeet matkustamiseen koronaviruspandemian aikana.

Tarkempaa tietoa Suomeen saapumisesta ja rajanylityksistä saat Rajavartiolaitokselta p. 050 597 2255 kello 8-18.

Näin matkustat turvallisesti Finavian lentoasemilla

Lue lisää