Ohita navigaatio

Esteettömyys on huomioitu Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysohjelmassa pienimpiä yksityiskohtia myöten

Artikkeli julkaistu
12.08.2021 klo 13:20
Finavialainen avustaa matkustajaa
Vastuullisuus
Finavia on Helsinki-Vantaan uudistuneessa terminaalissa huomioinut vammaisten ja liikuntarajoitteisten matkustajien palvelut ja toteuttanut esteettömiä ratkaisuja ympäri lentoasemaa. Sujuvan liikkumisen edistäminen kaikille matkustajille on ollut mukana suunnittelussa jo alusta alkaen.

Olemme huolehtineet esteettömyyden toteutumisesta kehitysohjelman käynnistymisestä alkaen. Järjestimme jo suunnitteluvaiheessa virtuaalisia, 3D-tutustumiskäyntejä lentoaseman uusissa tiloissa. Niiden aikana pystyimme havainnollistamaan muun muassa kulkureittejä eri matkustajaryhmien näkökulmasta, kertoo Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajapalveluiden johtaja Hanna Hämäläinen Finaviasta.

Hämäläinen kertoo, että erityisryhmien tarpeiden kartoituksessa on hyödynnetty esteettömyyskartoittajien osaamista. Kulkuväylät ovat entistä leveämmät, ja liikkumatilaa on aikaisempaa enemmän. Opasteissa ja muussa värimaailmassa on huomioitu kontrastit.

Finavia tarjoaa lentoasemillaan avustuspalvelua, ja esimerkiksi pyörätuoleja läheisen avustamiseen on helposti saatavilla. Kehitysohjelman myötä olemme myös lisänneet esteettömiä palvelu- ja kutsupisteitä eri puolille lentoasemaa, Hämäläinen sanoo.

Uudessa lähtöselvitysaulassa on esteetön tiski jokaisessa lähtöselvityssaarekkeessa. Joulukuussa 2021 Finavia avaa uuden avustettavien matkustajien palvelupisteen lähtöaulaan. Uudistuneiden liikennejärjestelyjen myötä saattajat ja invataksit pääsevät ajamaan aivan terminaalin eteen lähelle avustuspisteitä ja joista on näköyhteys uudelle palvelupisteelle.

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma on lentoaseman historian mittavin kehityshanke ja Finavia on investoinut siihen yli 1 miljardi euroa. Kehitysohjelma aloitettiin vuonna 2013 ja sen on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Useita uusia terminaaliosia on jo valmistunut ja otettu käyttöön.

Kerromme Tulevaisuuden lentoasema-juttusarjassa tarinoita ja kiinnostavia yksityiskohtia Helsinki-Vantaan kehitysohjelman takana. Helsinki-Vantaalla on käynnissä lentoaseman historian mittavin laajennushanke. Finavian jätti-investoinnin tavoitteena on kehittää lentoaseman palveluita ja asiakaskokemusta sekä vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan johtavana vaihtokenttänä. Uusi terminaali 2 avaa ovensa matkustajille 1.joulukuuta 2021.

Lue lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta.

T2-laajennus boilerplate