Ohita navigaatio

Finavia laajentaa UVC-desinfiointiteknologian käytön liukuportaiden käsikaiteisiin

Artikkeli julkaistu
10.11.2021 klo 11:14
Havainnekuva liukuportaista terminaali 2:n laajennuksessa.
Helsinki-Vantaalla liukuportaiden käsikaiteet kulkevat jatkossa desinfiointikoneen läpi. Finavia ottaa 1. joulukuuta 2021 avautuvassa terminaali 2:n laajennuksessa käyttöön Koneen desinfiointilaitteet, jotka asennetaan kiinteästi liukuportaisiin.

‒ Finavia on saanut kansainvälisissä tutkimuksissa erinomaista palautetta Helsinki-Vantaan hygieniasta ja terveysturvallisuudesta. UVC-teknologia helpottaa korkean hygieniatason ylläpitämistä, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysjohtaja Sami Kiiskinen Finaviasta.

Koneen puhdistuslaitteet poistavat bakteereja sekä viruksia käsikaiteiden pinnoilta puhdistusaineen ja UVC-tekniikan avulla. Kiinteä lika poistetaan käsikaiteiden pinnalta ennen UVC-desinfiointia.

‒ Desinfiointilaitteet pääsevät heti töihin, sillä uudessa terminaalissa on lähes 400 metriä liukuportaiden käsikaiteita, Kiiskinen kertoo.

Samaan aikaan Finavia ottaa käyttöön laajennusosan hisseissä Koneen ilmanpuhdistimet, jotka poistavat ilmasta bakteereita, viruksia ja pölyä. Ilmanpuhdistus teknologia on alun perin Yhdysvaltojen avaruushallintovirasto Nasan kehittämä, ja sillä puhdistetaan avaruusalusten sisäilmaa.

Koneen tavoitteena on tehdä liikkumisesta rakennuksissa ja kaupungeissa turvallisempaa ja terveellisempää. Helsinki-Vantaan uuden terminaali 2:en laajennusosan ratkaisut toimivat malliesimerkkinä helposti toteutettavista terveysratkaisuista aikana, jolloin hygieniasta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää, toteaa Kone Hissit Oy:n Etelä-Suomen aluejohtaja Kati Tuulenmäki.

Uusi teknologia on osa Finavian kehitystyötä

Kansainvälisissä lentoasemavertailuissa Helsinki-Vantaa on jo yli 20 vuoden ajan saanut hyviä arvioita matkustajilta siisteydestä ja puhtaudesta. Finavian ylläpitämä korkea laatutaso on noteerattu myös korona-aikana. Helsinki-Vantaa palkittiin vuoden 2020 kokoluokkansa parhaana eurooppalaisena lentoasemana. Lisäksi Finavia sai erityispalkinnon aktiivisista ja hyvistä terveysturvallisuustoimista.

‒ Olemme jo pitkään kehittäneet eri menetelmiä ja teknologioita yhdessä kumppaniemme kanssa, ja niiden käyttöönotto on sujunut hyvin. Olemme tehostaneet terminaalien puhtaanapitoa koko pandemian ajan, lähestulkoon kaksi vuotta, kertoo Kiiskinen.

Osa Finavian terveysturvallisuustoimia on kontaktittoman asioinnin kehittäminen.

‒ Olemme muokanneet toimintatapojamme ja hyödynnämme tekniikkaa, jolla on mahdollista vähentää fyysistä koskettamista asiakaspalvelutilanteissa ja liikuttaessa terminaalissa.

Lue lisää

Finavia ottaa Helsinki-Vantaalla käyttöön viruksia ja bakteereja hävittävän pinnoitteen | Finavia

Helsinki-Vantaan lentoasemalle kaksi palkintoa: kokoluokkansa paras Euroopassa, palkinto myös hygieniatoimista covid-19 aikana | Finavia

Finavia laajentaa UVC-teknologian hyödyntämistä Rovaniemen ja Oulun lentoasemien turvatarkastuksiin | Finavia