Ohita navigaatio

Joensuun lentoaseman kiitotien korjaustyöt ajoittuvat kesä-heinäkuulle

Artikkeli julkaistu
06.05.2021 klo 09:27
Joensuun lentokentän edusta.
Vastuullisuus
Finavia investoi yli miljoona euroa Joensuun lentoasemaan ja uusii kiitotien asfalttipinnoitteen kesällä 2021. Korjaustöiden takia kiitotie on suljettuna hieman yli kaksi viikkoa 21.6.– 8.7.2021.

− Olemme todella tyytyväisiä, että voimme tänä vuonna toteuttaa Joensuun lentoaseman kiitotieremontin ja tarjota jatkossakin hyvän palvelutason lentoyhtiöille. Uudelleenpinnoitus pidentää kiitotien käyttöikää useiksi vuosiksi eteenpäin, sanoo Finavian Keski- ja Itä-Suomen lentoasemien aluejohtaja Mari Nurminen.

Remontin aikana kiitotie ja rullaustie pinnoitetaan uudelleen noin 13 hehtaarin alueella. Pinnoituksen lisäksi kiitoteiden päissä sijaitsevat turva-alueet kunnostetaan ja lentoliikennealueella tehdään myös teknistä ennakkohuoltoa. Valmistelevat työt alkavat toukokuussa.

Finavia on suunnitellut työt siten, että hankalimmat työvaiheet voidaan ajoittaa keskikesälle, jolloin lentoasemalla on muita ajankohtia vähemmän lentoja. Lentoliikenteen taukoa hyödynnetään myös siten, että samalla voidaan tehdä myös muita korjaus- ja huoltotöitä.

Joensuun lentoaseman reittiliikenne käynnistyy uudelleen 10. toukokuuta, kun ruotsalainen lentoyhtiö Amapola AB aloittaa lennot Helsinkiin. Tämänhetkisen tiedon mukaan yhtiö lentää vuoden 2021 loppuun asti.

Aikataulut ja liput Amapola AB:n lennoille

Finavian tiedote 17.12.2020 Joensuun lentoaseman päällystystyöt alkavat kesällä 2021