Hoppa över navigering

Landningsbanan på Joensuu flygplats renoveras i juni-juli

Article published
06.05.2021 kl 09:27
An airport at Joensuu.
Ansvar
Finavia investerar över en miljon euro i Joensuu flygplats och förnyar landningsbanans asfaltbeläggning sommaren 2021. På grund av renoveringsarbetet kommer landningsbanan att vara stängd i drygt två veckor 21.6–8.7.2021.

− Vi är mycket nöjda över att vi kan genomföra renoveringen av landningsbanan på Joensuu flygplats i år och erbjuda flygbolagen en god servicenivå även framöver. Den nya beläggningen kommer att förlänga landningsbanans livslängd med många år, säger Mari Nurminen, regionchef för Finavias flygplatser i Mellersta och Östra Finland.

Under renoveringen får landnings- och taxibanan ny beläggning på ett cirka 13 hektar stort område. Förutom beläggningen renoveras även säkerhetsområdena i slutet av landningsbanorna och på området för flygtrafik utförs förebyggande tekniskt underhåll. Det förberedande arbetet börjar i maj.

Finavia har planerat arbetet så att de besvärligaste arbetsmomenten infaller på sommaren, då det är färre flygningar på flygplatsen än under andra tidpunkter. Pausen i flygtrafiken utnyttjas även till att utföra andra renoverings- och underhållsarbeten samtidigt.

Reguljärtrafiken på Joensuu flygplats kör igång på nytt den 10 maj, då det svenska flygbolaget Amapola AB börjar flyga från Helsingfors. Enligt nuvarande uppgifter kommer bolaget att flyga till och med slutet av år 2021.

Tidtabeller och biljetter till Amapola AB:s flyg

Finavias meddelande 17.12.2020 Beläggningsarbetet på Joensuu flygplats inleds sommaren 2021 (på finska)