Ohita navigaatio

Joensuun lentoaseman uudelleenpinnoitettu kiitotie on valmis

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
09.07.2021 klo 08:53
Joensuun lentoaseman kiitotie ja rivi kiitotievaloja
Lentoasemayhtiö Finavia on saanut valmiiksi miljoona euroa maksaneen kiitotieremontin Joensuun lentoasemalla. Uudelleenpinnoitus pidentää kiitotien käyttöikää.

Joensuun lentoaseman kiitotien remontti on valmistunut. Lentoasemayhtiö Finavian miljoonan euron investoinnin myötä kiitotien käyttöikä pitenee ja lentoyhtiöillä on mahdollisuus lentää Joensuuhun jatkossakin.

─ Olemme iloisia, että pystyimme toteuttamaan kiitotieremontin tänä kesänä. Remontin ansiosta pystymme jatkossakin tarjoamaan lentoyhtiöille erinomaiset puitteet Joensuun lentoasemalla, kertoo Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Remontin aikana 2 500 metriä pitkä kiitotie ja rullaustie pinnoitettiin uudelleen noin 13 hehtaarin alueelta. Samalla toteutettiin myös muita korjaus- ja huoltotöitä.

Pinnoituksen lisäksi kiitoteiden päissä sijaitsevilla turva-alueilla tehtiin maanrakennustöitä. Lentoliikennealueella suoritettiin teknistä ennakkohuoltoa, kuten päivitettiin kiitotievalojen ohjausjärjestelmä ja saneerattiin lämmönjakeluverkostoa.

– Kiitotien uudelleen pinnoitus sujui hyvin, ja pystyimme avaamaan lentoaseman suunnitelmamme mukaan torstaina kahdeksas heinäkuuta.

Joensuun lentoaseman reittiliikenne käynnistyi koronapandemian aiheuttaman lentotauon jälkeen uudelleen 10. toukokuuta, kun ruotsalainen lentoyhtiö Amapola AB aloitti lennot Helsinkiin. Tämänhetkisen tiedon mukaan yhtiö lentää vuoden 2021 loppuun asti.

Lue myös

Katso täältä Joensuun lähtevät ja saapuvat lennot

Lue lisää Finavian investoinneista lentoasemillaan.

Yritys