Ohita navigaatio

Jyväskylän lentoaseman kiitotiellä routavaurioita - korjaustyöt alkavat 16.3.

Artikkeli julkaistu
12.03.2021 klo 13:59
Lähikuva Jyväskylän kiitotiestä
Finavia on havainnut Jyväskylän lentoaseman kiitotiellä roudan aiheuttamia halkeamia, jotka vaativat korjaamista. Korjaustyöt aloitetaan 16. maaliskuuta 2021. Töiden arvioidaan kestävän muutaman päivän. Töiden vuoksi kiitotien käyttöä joudutaan ajoittain rajoittamaan.

Kiitotien korjaustyöt eivät vaikuta matkustajaliikenteeseen. Töillä on vaikutuksia lähinnä Jyväskylän lentoaseman sotilaslentotoimintaan. Finavia on sopinut tilapäisistä järjestelyistä suoraan kaikkien Jyväskylän lentoasemalla lentotoimintaa harjoittavien organisaatioiden kanssa.

‒Tarkkailemme kaikilla lentoasemillamme jatkuvasti kiitoteiden kuntoa ja talven jäljiltä teemme lisäksi erityisiä kuntokatselmuksia. Suomen sääolosuhteet koettelevat lentokenttien infrastruktuuria rankasti ja routavauriot ovat yleisiä, sanoo Finavian tekninen johtaja Henri Hansson.

Hansson kertoo, että normaalisti routavauriot voidaan korjata kevään tullen. Osa Jyväskylän lentoaseman kiitotien routavaurioista on kuitenkin tavanomaista laajempia, joten toimenpiteet aloitetaan saman tien, hän toteaa.

Jyväskylän lentoaseman reaaliaikaiset lentotiedot.

Yritys